PUNJENE TIKVICE Uživaćete u svakom sledećem zalogaju
Predstavljamo vam brz i lak način za pripremu punjenih tikvica. Idealan za one koji vode računa o ishrani.
Potrebno je
2 tikvice
1 jaje
4 čeri paradajza
50 g kravljeg sira
2 kašike peršuna
2 kašike sredine tikvica
300 grama mlevenog mesa
2 srednja luka
2 kašike pavlake
1 šargarepa
začini po ukusu
sir koji se topi
Priprema
Operite tikvice i izdubite ih poput čamčića. Sredinu nemojte da bacate, nego sačuvajte. U tiganju izdinstajte sitno isečen luk i mleveno meso u koje ste pre toga dodali začine po ukusu. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte još desetak minuta u soku koji je meso samo pustilo. Zatim iseckajte čeri paradajz, izmešajte sa sredinom tikvica i ubacite u smesu. Nakon još 7 do 10 minuta, fil je spreman. Napunite prohlađenim filom čamčiće od tikvica. U fil ubacite komadiće feta sira. Pomešajte jedno jaje, dve kašike pavlake (neutralne ili kisele) i rendanu mocarelu (ili drugi tvrdi sir). Prelijte vaše punjene tivice. Zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta. Uživajte!
Možda vas zanima:
TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Lagani ručak za vrele letnje dane koji obara s nogu
Sočno i ukusno jelo držaće vas dugo sitim.
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, savršen ručak za vikend
Ručak koji će porodica obožavati.
PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)