PUNJENE TIKVICE Uživaćete u svakom sledećem zalogaju

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Predstavljamo vam brz i lak način za pripremu punjenih tikvica. Idealan za one koji vode računa o ishrani.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

 

2 tikvice

1 jaje

4 čeri paradajza

50 g kravljeg sira

2 kašike peršuna

2 kašike sredine tikvica

300 grama mlevenog  mesa

2 srednja luka

2 kašike pavlake

1 šargarepa

začini po ukusu

sir koji se topi

 

Priprema

Operite tikvice i izdubite ih poput čamčića. Sredinu nemojte da bacate, nego sačuvajte. U tiganju izdinstajte sitno isečen luk i mleveno meso u koje ste pre toga dodali začine po ukusu. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte još desetak minuta u soku koji je meso samo pustilo. Zatim iseckajte čeri paradajz, izmešajte sa sredinom tikvica i ubacite u smesu. Nakon još 7 do 10 minuta, fil je spreman. Napunite prohlađenim filom čamčiće od tikvica. U fil ubacite  komadiće feta sira. Pomešajte jedno jaje, dve kašike pavlake (neutralne ili kisele) i rendanu mocarelu (ili drugi tvrdi sir). Prelijte vaše punjene tivice. Zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta. Uživajte!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading