PUNJENE TIKVICE Uživaćete u svakom sledećem zalogaju

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Predstavljamo vam brz i lak način za pripremu punjenih tikvica. Idealan za one koji vode računa o ishrani.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

 

2 tikvice

1 jaje

4 čeri paradajza

50 g kravljeg sira

2 kašike peršuna

2 kašike sredine tikvica

300 grama mlevenog  mesa

2 srednja luka

2 kašike pavlake

1 šargarepa

začini po ukusu

sir koji se topi

 

Priprema

Operite tikvice i izdubite ih poput čamčića. Sredinu nemojte da bacate, nego sačuvajte. U tiganju izdinstajte sitno isečen luk i mleveno meso u koje ste pre toga dodali začine po ukusu. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte još desetak minuta u soku koji je meso samo pustilo. Zatim iseckajte čeri paradajz, izmešajte sa sredinom tikvica i ubacite u smesu. Nakon još 7 do 10 minuta, fil je spreman. Napunite prohlađenim filom čamčiće od tikvica. U fil ubacite  komadiće feta sira. Pomešajte jedno jaje, dve kašike pavlake (neutralne ili kisele) i rendanu mocarelu (ili drugi tvrdi sir). Prelijte vaše punjene tivice. Zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta. Uživajte!

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading