PUNJENE TIKVICE Uživaćete u svakom sledećem zalogaju
Predstavljamo vam brz i lak način za pripremu punjenih tikvica. Idealan za one koji vode računa o ishrani.
Potrebno je
2 tikvice
1 jaje
4 čeri paradajza
50 g kravljeg sira
2 kašike peršuna
2 kašike sredine tikvica
300 grama mlevenog mesa
2 srednja luka
2 kašike pavlake
1 šargarepa
začini po ukusu
sir koji se topi
Priprema
Operite tikvice i izdubite ih poput čamčića. Sredinu nemojte da bacate, nego sačuvajte. U tiganju izdinstajte sitno isečen luk i mleveno meso u koje ste pre toga dodali začine po ukusu. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte još desetak minuta u soku koji je meso samo pustilo. Zatim iseckajte čeri paradajz, izmešajte sa sredinom tikvica i ubacite u smesu. Nakon još 7 do 10 minuta, fil je spreman. Napunite prohlađenim filom čamčiće od tikvica. U fil ubacite komadiće feta sira. Pomešajte jedno jaje, dve kašike pavlake (neutralne ili kisele) i rendanu mocarelu (ili drugi tvrdi sir). Prelijte vaše punjene tivice. Zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta. Uživajte!
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)