SVI TRAŽE RECEPT ZA OVE PERECE Ukusne su i slasne, a gotove su za 20 minuta
Ako želite da napravite slane grickalice perece su pravi izbor. Trebaće vam oko 20 minuta vremena i minimalno truda.
Potrebno je
250g margarina
180g kisele pavlake ili 1 čaša
1 jaje
1 kašičica soli
oko 500g brašna
kesica praška za pecivo
plus 1 jaje za premazivanje
susam
Priprema
Umutite mikserom margarin, jaje, pavlaku i so. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo. Stavite testo na radnu površinu pa ga rastanjite na debljinu prsta i vadite perece. Premažite ih umućenim jajetom i pospote susamom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)