KUKURUZNI HLEB SA SLANINOM Drugačiji način a fenomenalan ukus
Napravite hleb od mešavine pšeničnog i kukuruznog brašna. Dodajte mu slaninu i sir i dobićete slasno pecivo.
Potrebno je
- 150 g slanine
- 150 g pšeničnog brašna
- 150 g kukuruznog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 130 ml jogurta
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 75 g čedar sira
Priprema
Slaninu isecite na kockice i propržite. Obe vrste brašna pomešajte sa praškom za pecivo, jogurtom, uljem, kukuruzom, slaninom, sirom, jajima, pa posolite i sve lepo sjedinite. Sipajte u kalup za hleb i pecite na 200 stepeni pola sata.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)