PANCEROTE IZ RERNE Sa sirom i šunkom, kao one iz pekare, vruće i punjene filom
Ako su Vam pancerote iz pekare omiljeni doručak, od sada ih možete praviti kod kuće. Podjednako su sočne i hrskave, potrebno je samo da pažljivo pratite recept.
Potrebno je:
- Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kasičiča soli
- pola kašiče šećera
- Fil:
- 200 g šunke
- 100 g sira
- 2 kašike paradajz sosa
Priprema
Sve sastojke pomešajte, osim šunke i sira, i umesite testo. Napravite 6 loptica i neka odstoje oko 20 min. Iseckajte šunku i izrendajte sir. Izravnajte uz pomoć oklagije svaku lopticu. Na jednu polovinu loptice sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom. Loptice ostavite da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnate i filujete. Odozgo premažite pancerote jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni tj. dok ne porumene.
Možda vas zanima:
PANCEROTE SA ŠUNKOM I SIROM IZ RERNE Recept starog pekara nema kome neće uspeti, a pravi je raj za nepca
Sočne i slasne, samo dodajte šolju jogurta.
DANIJELINE NEMASNE PANCEROTE MEKANE KAO DUŠA Prave se brzo i lako, a najbolje idu sa jogurtom
Napravite ovo neodoljivo pecivo po receptu Danijele Petrović iz Beograda
SLATKE PANCEROTE ZA SVE PRILIKE Osvajaju od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept
U savršenom spoju sa lešnik kremom, otopićete se od miline.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)