PANCEROTE IZ RERNE Sa sirom i šunkom, kao one iz pekare, vruće i punjene filom
Ako su Vam pancerote iz pekare omiljeni doručak, od sada ih možete praviti kod kuće. Podjednako su sočne i hrskave, potrebno je samo da pažljivo pratite recept.
Potrebno je:
- Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kasičiča soli
- pola kašiče šećera
- Fil:
- 200 g šunke
- 100 g sira
- 2 kašike paradajz sosa
Priprema
Sve sastojke pomešajte, osim šunke i sira, i umesite testo. Napravite 6 loptica i neka odstoje oko 20 min. Iseckajte šunku i izrendajte sir. Izravnajte uz pomoć oklagije svaku lopticu. Na jednu polovinu loptice sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom. Loptice ostavite da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnate i filujete. Odozgo premažite pancerote jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni tj. dok ne porumene.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)