PANCEROTE IZ RERNE Sa sirom i šunkom, kao one iz pekare, vruće i punjene filom

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ako su Vam pancerote iz pekare omiljeni doručak, od sada ih možete praviti kod kuće. Podjednako su sočne i hrskave, potrebno je samo da pažljivo pratite recept.

pancerote
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • Sastojci:
  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kasičiča soli
  • pola kašiče šećera
  • Fil:
  • 200 g šunke
  • 100 g sira
  • 2 kašike paradajz sosa

Priprema

Sve sastojke pomešajte, osim šunke i sira, i umesite testo. Napravite 6 loptica i neka odstoje oko 20 min. Iseckajte šunku i izrendajte sir. Izravnajte uz pomoć oklagije svaku lopticu. Na jednu polovinu loptice  sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom. Loptice ostavite da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnate i filujete. Odozgo premažite pancerote jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni tj. dok ne porumene.

 

Komentari (0)

Loading