KRILCA SA PARMEZANOM Sočna i aromtična, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ručak za celu porodicu koji oduševljava svakim zalogajem. Sočna krilca u kombinaciji sa parmezanom i različitim začinima, čine raj za nepca.

krilca sa parmezanom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 4 kapike maslaca
  • pola šolje parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice peršuna
  • so, biber

Priprema

Krilca operite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržite sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.

 

Komentari (0)

Loading