KRILCA SA PARMEZANOM Sočna i aromtična, meso se lepi za prste
Ručak za celu porodicu koji oduševljava svakim zalogajem. Sočna krilca u kombinaciji sa parmezanom i različitim začinima, čine raj za nepca.
Potrebno je
- 1 kg pilećih krilaca
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 4 kapike maslaca
- pola šolje parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice peršuna
- so, biber
Priprema
Krilca operite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržite sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
Možda vas zanima:
LJUTA KRILCA IZ RERNE Aromatična i pikantna, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
KRILCA SA MEDOM I SENFOM Neodoljivog ukusa, a meso se lepi za prste
Služite uz prilog po želji.
KRILCA SA PARMEZANOM Hrskava i ukusna, a meso se lepi za prste
Savršeno hrskava, prste da poližete.
PUNJENA KRILCA SE LEPE ZA PRSTE Ručak koji se ne odbija, za prave gurmane
Slasan spoja ukusa, za ručak koji se pamti.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)