KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.

krilca u čili sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 kašike ulja
  • četvrt šolje pirinčanog sirćeta
  • 3 kašike soja sosa
  • 4 čena belog luka
  • 1,5 kg pilećih krilaca
  • četvrt šolje čili sosa
  • 2 kašike ojster sosa
  • so, biber

Priprema: 
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Stavite krilca u pleh obložen papirom za pečenje. Pomešajte ulje, soja sos, izgnječen beli luk, sirće, ojster sos, so i biber, pa prelijte krilca. Pecite po 15 minuta sa svake strane, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju prelijte čili sosom. Služite uz prilog po želji.

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading