PAPRIKE PUNJENE SIROM Slasne i neodoljive, prste da poližete
Ove fenomenalne paprike sa sirom se prave brzo i lako. Sjajan su predlog za večeru kada nemate vremena. Slasne i sočne
Potrebno je:
- 6 paprika
- malo suvog začina
- malo ulja
- 1 manji krompir
- malo vode
Za nadev:
- 400 g sitnog sira
- 2 kašike kajmaka
- malo ulja
- 2 jajeta
- so
- suvi biljni začin
- seckani peršun
Priprema
Operite paprike pa ih očistite od semenki. Za nadev pomešajte u posudi sir i kajmak. Onda dodajte jaja i začine i sve dobro promešajte. Smesu prelijte sa malo ulja ako je suva. Sve dobro promešajte pa punite paprike nadevom. Onda krompirom isečenim na kolutove zatvorite paprike. Ređajte ih u vatrostalnu činiju. Preostali krompir iseckajte na kockice i stavite pored paprike. Dodajte suvi biljni začin i peršun. Sipajte vode dovoljno da prekrije dno. Sipajte malo ulja. Vatrostalnu posudu poklopite pa stavite u rernu na 250 stepeni da se krčka dok ne ispari voda. Na kraju, sklonite poklopac i smanjite temperatutu na 200 stepeni. Zapecite paprike. Prijatno!
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)