PAPRIKE PUNJENE SIROM Slasne i neodoljive, prste da poližete
Ove fenomenalne paprike sa sirom se prave brzo i lako. Sjajan su predlog za večeru kada nemate vremena. Slasne i sočne
Potrebno je:
- 6 paprika
- malo suvog začina
- malo ulja
- 1 manji krompir
- malo vode
Za nadev:
- 400 g sitnog sira
- 2 kašike kajmaka
- malo ulja
- 2 jajeta
- so
- suvi biljni začin
- seckani peršun
Priprema
Operite paprike pa ih očistite od semenki. Za nadev pomešajte u posudi sir i kajmak. Onda dodajte jaja i začine i sve dobro promešajte. Smesu prelijte sa malo ulja ako je suva. Sve dobro promešajte pa punite paprike nadevom. Onda krompirom isečenim na kolutove zatvorite paprike. Ređajte ih u vatrostalnu činiju. Preostali krompir iseckajte na kockice i stavite pored paprike. Dodajte suvi biljni začin i peršun. Sipajte vode dovoljno da prekrije dno. Sipajte malo ulja. Vatrostalnu posudu poklopite pa stavite u rernu na 250 stepeni da se krčka dok ne ispari voda. Na kraju, sklonite poklopac i smanjite temperatutu na 200 stepeni. Zapecite paprike. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Recept teta Mire valja zapisati, pravićete i kada nije post
Sočne i mekane, a držaće vas dugo sitim.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)