SOČNI PUNJENI PATLIDŽAN Savršeni spoj sa mesom, stavite odmah duplu meru
Preukusno jelo od povrća i mesa zagrejaće vam dušu i telo, pikantno je i slasno.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- 1 jaje
- 100 g kačkavalja
- 1 paradajz
- 1 kašika kisele pavlake
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Očistite i operite patlidžane pa ga presecite na pola i izdubite sredinu. Stavite maslinovo ulje na zagrejan tiganj pa propržite na njemu očišćen i sitno iseckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk. Pre toga skuvajte pririnač, pa ga takođe dodajte u meso. Dodajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Zatim pripremljenim filom napunite patlidžane pa ih stavite u nauljenu vatlostalnu činiju i prekrijte folijom. Pecite patlidžane 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Patlidžane izvadite iz rerne, skinite foliju, pa ih prelijte sa mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje sve dok preliv ne porumeni. Pospite tople patlidžane rendanim kačkavaljem, a preko ređajte sečene kolutove paradajza. Vratite u rernu na još nekoliko minuta. Ukrasite peršunom i služite tople uz prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI KOJI OSVAJA ČULA I PAMĆENJE Kad se patlidžan, paradajz i začini sretnu
Za ručak koji se pamti.
PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)