SOČNI PUNJENI PATLIDŽAN Savršeni spoj sa mesom, stavite odmah duplu meru
Preukusno jelo od povrća i mesa zagrejaće vam dušu i telo, pikantno je i slasno.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- 1 jaje
- 100 g kačkavalja
- 1 paradajz
- 1 kašika kisele pavlake
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Očistite i operite patlidžane pa ga presecite na pola i izdubite sredinu. Stavite maslinovo ulje na zagrejan tiganj pa propržite na njemu očišćen i sitno iseckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk. Pre toga skuvajte pririnač, pa ga takođe dodajte u meso. Dodajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Zatim pripremljenim filom napunite patlidžane pa ih stavite u nauljenu vatlostalnu činiju i prekrijte folijom. Pecite patlidžane 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Patlidžane izvadite iz rerne, skinite foliju, pa ih prelijte sa mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje sve dok preliv ne porumeni. Pospite tople patlidžane rendanim kačkavaljem, a preko ređajte sečene kolutove paradajza. Vratite u rernu na još nekoliko minuta. Ukrasite peršunom i služite tople uz prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
IMAM BALDI Turski specijalitet sa istorijskom pričom koji će vas "onesvestiti"ukusom
Fenomenalno jelo od punjenog patlidžana i povrća možete da pravite i u danima posta.
PUNJENI PATLIDŽAN Sa mesom, sočno jelo za pravo zadovoljstvo
Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
PUNJENI PATLIDŽAN Slasan, pikantan i posan
Savršen ručak za posne dane, lagan a držaće vas sitim. Punjeni patlidžan sa šampinjonima, lukom i paradajzom.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)