SOČNI PUNJENI PATLIDŽAN Savršeni spoj sa mesom, stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Preukusno jelo od povrća i mesa zagrejaće vam dušu i telo, pikantno je i slasno.

punjeni patlidžan
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 patlidžana
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g mlevenog mesa
  • pola šolje pirinča
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml soka od paradajza
  • 1 jaje
  • 100 g kačkavalja
  • 1 paradajz
  • 1 kašika kisele pavlake
  • so, biber
  • svež peršun

Priprema:

Očistite i operite patlidžane pa ga presecite na pola i izdubite sredinu. Stavite maslinovo ulje na zagrejan tiganj pa propržite na njemu očišćen i sitno iseckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk. Pre toga skuvajte pririnač, pa ga takođe dodajte u meso. Dodajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Zatim pripremljenim filom napunite patlidžane pa ih stavite u nauljenu vatlostalnu činiju i prekrijte folijom. Pecite patlidžane 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Patlidžane izvadite iz rerne, skinite foliju, pa ih prelijte sa mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje sve dok preliv ne porumeni. Pospite tople patlidžane rendanim kačkavaljem, a preko ređajte sečene kolutove paradajza. Vratite u rernu na još nekoliko minuta. Ukrasite  peršunom i služite tople uz prilog po ukusu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading