SOČNI PUNJENI PATLIDŽAN Savršeni spoj sa mesom, stavite odmah duplu meru
Preukusno jelo od povrća i mesa zagrejaće vam dušu i telo, pikantno je i slasno.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- 1 jaje
- 100 g kačkavalja
- 1 paradajz
- 1 kašika kisele pavlake
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Očistite i operite patlidžane pa ga presecite na pola i izdubite sredinu. Stavite maslinovo ulje na zagrejan tiganj pa propržite na njemu očišćen i sitno iseckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk. Pre toga skuvajte pririnač, pa ga takođe dodajte u meso. Dodajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Zatim pripremljenim filom napunite patlidžane pa ih stavite u nauljenu vatlostalnu činiju i prekrijte folijom. Pecite patlidžane 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Patlidžane izvadite iz rerne, skinite foliju, pa ih prelijte sa mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje sve dok preliv ne porumeni. Pospite tople patlidžane rendanim kačkavaljem, a preko ređajte sečene kolutove paradajza. Vratite u rernu na još nekoliko minuta. Ukrasite peršunom i služite tople uz prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
PUNJENI PATLIDŽAN Sa mesom, sočno jelo za pravo zadovoljstvo
Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
PUNJENI PATLIDŽAN Slasan, pikantan i posan
Savršen ručak za posne dane, lagan a držaće vas sitim. Punjeni patlidžan sa šampinjonima, lukom i paradajzom.
FANTASTIČAN RECEPT NA TURSKI NAČIN Punjeni patlidžan idealan je za subotnji ručak
Nije potrebno mnogo sastojaka.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija
Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)