SOČNI PUNJENI PATLIDŽAN Savršeni spoj sa mesom, stavite odmah duplu meru
Preukusno jelo od povrća i mesa zagrejaće vam dušu i telo, pikantno je i slasno.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- 1 jaje
- 100 g kačkavalja
- 1 paradajz
- 1 kašika kisele pavlake
- so, biber
- svež peršun
Priprema:
Očistite i operite patlidžane pa ga presecite na pola i izdubite sredinu. Stavite maslinovo ulje na zagrejan tiganj pa propržite na njemu očišćen i sitno iseckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk. Pre toga skuvajte pririnač, pa ga takođe dodajte u meso. Dodajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. Zatim pripremljenim filom napunite patlidžane pa ih stavite u nauljenu vatlostalnu činiju i prekrijte folijom. Pecite patlidžane 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Patlidžane izvadite iz rerne, skinite foliju, pa ih prelijte sa mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje sve dok preliv ne porumeni. Pospite tople patlidžane rendanim kačkavaljem, a preko ređajte sečene kolutove paradajza. Vratite u rernu na još nekoliko minuta. Ukrasite peršunom i služite tople uz prilog po ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI KOJI OSVAJA ČULA I PAMĆENJE Kad se patlidžan, paradajz i začini sretnu
Za ručak koji se pamti.
PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)