PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
Potrebno je
- 2 srednja patlidžana
- 200 g feta sira
- 100 g sremskog sira
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
Priprema:
Operite patlidžane, presecite ih na pola po dužini i izdubite sredinu kašikom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani beli luk. Dodajte izdubljenu sredinu patlidžana, posolite, pobiberite i pržite dok ne omekša. U posudi pomešajte feta sir, rikotu, jaje, prženi patlidžan, origano i dobro sjedinite. Napunite polovine patlidžana smesom i stavite ih u vatrostalnu posudu. Prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
PUNJENI PATLIDŽAN MILUJE NEPCA Ručak u kome će cela porodica uživati
Savršeno i za dane posta.
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
TAKITOSI SA PILETINOM Dekorativni, zasitni i savršeno ukusni, a jednostavni za pripremu
Savršeni za lepo druženje sa prijateljima.
TORTILJA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM Spolja hrskava, a unutra mekana, vaša nepca će uživati
Brzo predjelo držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)