ĐUVEČ BEZ MESA Dijetalna rapsodija ukusa sa povrćem, preukusno a ne morate da brojite kalorije
Ako pravite ručak ali vodite računa o ishrani, držite dijetu ili iz nekog razloga ne konzumirate meso, imamo predlog za vas. Napravite đuveč. Lagan, dijetalan obrok raspametiće sve koji ga budu probali, a nije komplikovana priprema.
Potrebno je
- 700 g krompira
- 100 g pirinča
- 3 paradajza
- 3 paprike
- 100 g šargarepe
- 100 g graška (iz konzerve ili zaleđen)
- 100 ml ulja
- 1 kocka za supu od povrća
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 600 ml vode
Priprema:
Povrće očistite. Krompir i paradajz isecite na kriške, šargarepu na kolutove, paprike na sitne komade. Grašak ocedite ako je iz konzerve. Crni luk isecite na rebarca, a beli izgnječite. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Izmešajte povrće, pirinač, peršun i začine, pa sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu ili tepsiju. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Pokrijte alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proveriti da li je povrće omekšalo, ako treba, dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 10 minuta da se zapeče odozgo.
Možda vas zanima:
DOMAĆI ĐUVEČ PO BAKINOM RECEPTU Čari tradicionalne kuhinje u jelu koje osvaja i mirisom i ukusom
Savršen spoj mesa i povrća pravi je raj za nepca.
MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio
Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.
ĐUVEČ SA MESOM Bogatog ukusa koji će vas oduševiti, za pravo zadovoljstvo
Kompletan ručak za celu porodicu koji će vas oboriti s nogu.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)