ĐUVEČ BEZ MESA Dijetalna rapsodija ukusa sa povrćem, preukusno a ne morate da brojite kalorije
Ako pravite ručak ali vodite računa o ishrani, držite dijetu ili iz nekog razloga ne konzumirate meso, imamo predlog za vas. Napravite đuveč. Lagan, dijetalan obrok raspametiće sve koji ga budu probali, a nije komplikovana priprema.
Potrebno je
- 700 g krompira
- 100 g pirinča
- 3 paradajza
- 3 paprike
- 100 g šargarepe
- 100 g graška (iz konzerve ili zaleđen)
- 100 ml ulja
- 1 kocka za supu od povrća
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 600 ml vode
Priprema:
Povrće očistite. Krompir i paradajz isecite na kriške, šargarepu na kolutove, paprike na sitne komade. Grašak ocedite ako je iz konzerve. Crni luk isecite na rebarca, a beli izgnječite. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Izmešajte povrće, pirinač, peršun i začine, pa sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu ili tepsiju. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Pokrijte alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proveriti da li je povrće omekšalo, ako treba, dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 10 minuta da se zapeče odozgo.
Možda vas zanima:
DOMAĆI ĐUVEČ PO BAKINOM RECEPTU Čari tradicionalne kuhinje u jelu koje osvaja i mirisom i ukusom
Savršen spoj mesa i povrća pravi je raj za nepca.
MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio
Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.
ĐUVEČ SA MESOM Bogatog ukusa koji će vas oduševiti, za pravo zadovoljstvo
Kompletan ručak za celu porodicu koji će vas oboriti s nogu.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)