ĐUVEČ BEZ MESA Dijetalna rapsodija ukusa sa povrćem, preukusno a ne morate da brojite kalorije
Ako pravite ručak ali vodite računa o ishrani, držite dijetu ili iz nekog razloga ne konzumirate meso, imamo predlog za vas. Napravite đuveč. Lagan, dijetalan obrok raspametiće sve koji ga budu probali, a nije komplikovana priprema.
Potrebno je
- 700 g krompira
- 100 g pirinča
- 3 paradajza
- 3 paprike
- 100 g šargarepe
- 100 g graška (iz konzerve ili zaleđen)
- 100 ml ulja
- 1 kocka za supu od povrća
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 600 ml vode
Priprema:
Povrće očistite. Krompir i paradajz isecite na kriške, šargarepu na kolutove, paprike na sitne komade. Grašak ocedite ako je iz konzerve. Crni luk isecite na rebarca, a beli izgnječite. U vodu stavite kocku za supu i pustite da provri i da se kocka istopi. Izmešajte povrće, pirinač, peršun i začine, pa sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu ili tepsiju. Prelijte uljem i sa 2/3 bujona. Pokrijte alu folijom i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju, proveriti da li je povrće omekšalo, ako treba, dodajte još tečnosti da đuveč ne bude suv, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 10 minuta da se zapeče odozgo.
Možda vas zanima:
ĐUVEČ SA MESOM Bogatog ukusa koji će vas oduševiti, za pravo zadovoljstvo
Kompletan ručak za celu porodicu koji će vas oboriti s nogu.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)