STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
Đuveč sa sirom
Sastojci:
4 kašike maslaca
8 kašika krem sira
8 paradajza
250 g sira
150 g kačkavalja
80 g dimljene slanine
čubar
ljute paprike po želji
Priprema:
Na dno đuvečare stavite četiri kašike maslaca i 8 kašika krem sira. Izrendajte 4 paradajza i pospite čubrom. Sipajte rendani kačkavalj (ostavite malo da pospete na kraju) i kockice slanine i ponovo izrendajte 4 paradajza. Rasporedite sir i pokrijte rendanim kačkavaljem. Pospite čubrom i stavite seckanu ljutu papričicu.
Zatvorite đuvečaru poklopcem i stavite u hladnu rernu. Uključite je na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)