ĐUVEČ SA MESOM Bogatog ukusa koji će vas oduševiti, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Kompletan ručak za celu porodicu koji će vas oboriti s nogu.

đuveč
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g mesa po izboru
  • 300 g pirinča
  • 4 paradajza
  • 1-2 paprike 
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 crni luk 
  • 1 ravna kašika masti 

Priprema

Istopite mast u šerpi, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte papriku koju ste isekli po želji i promešajte, a zatim dodajte i sečeni patlidžan (ako ima krupne semenke izvadite ih). Sipajte malo vode i promešajte. Paradajz zasecite u obliku krsta, pa blanširate par minuta u ključaloj vodi. Zatim skinite kožicu, isecite ga i dodajte u šerpu. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte đuveč sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte opran pirinač i promešajte, pa ako je potrebno sipajte još malo vode. Nastavite da kuvate đuveč dok i pirinač ne omekša. Za to vreme meso isecite na kockice, pa propržite na ulju ili masti. Dodajte ga u gotov đuveč i promešajte. Služite toplo. Prijatno!

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading