ĐUVEČ SA MESOM Bogatog ukusa koji će vas oduševiti, za pravo zadovoljstvo
Kompletan ručak za celu porodicu koji će vas oboriti s nogu.
Potrebno je
- 400 g mesa po izboru
- 300 g pirinča
- 4 paradajza
- 1-2 paprike
- 1 plavi patlidžan
- 1 crni luk
- 1 ravna kašika masti
Priprema
Istopite mast u šerpi, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte papriku koju ste isekli po želji i promešajte, a zatim dodajte i sečeni patlidžan (ako ima krupne semenke izvadite ih). Sipajte malo vode i promešajte. Paradajz zasecite u obliku krsta, pa blanširate par minuta u ključaloj vodi. Zatim skinite kožicu, isecite ga i dodajte u šerpu. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte đuveč sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte opran pirinač i promešajte, pa ako je potrebno sipajte još malo vode. Nastavite da kuvate đuveč dok i pirinač ne omekša. Za to vreme meso isecite na kockice, pa propržite na ulju ili masti. Dodajte ga u gotov đuveč i promešajte. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI ĐUVEČ PO BAKINOM RECEPTU Čari tradicionalne kuhinje u jelu koje osvaja i mirisom i ukusom
Savršen spoj mesa i povrća pravi je raj za nepca.
MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio
Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.
ĐUVEČ BEZ MESA Dijetalna rapsodija ukusa sa povrćem, preukusno a ne morate da brojite kalorije
Ako pravite ručak ali vodite računa o ishrani, držite dijetu ili iz nekog razloga ne konzumirate meso, imamo predlog za vas. Napravite đuveč. Lagan, dijetalan obrok raspametiće sve koji ga budu probali, a nije komplikovana priprema.
STARI DOBRI POZNATI RECEPT Kremasti đuveč smazaće se za čas, svima će se dopasti
Sir mu daje poseban šmek.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)