PITA OD PASULJA Bila je ponos Homolja, a danas je se retko ko seti
Sočna pita držaće vas dugo sitim a obožavaće je cela porodica.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kašika sirćeta
- navrh noža soli
- 9 kašika hladne vode
Fil:
- 1/2 kg kuvanog pasulja
- 2 struka mladog crnog luka
- 300 g šampinjona
- 1 dl bujona od povrća
- 2 šargarepe
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika senfa
- so, biber
I još:
- 2 čena belog luka
- 4 kašike ulja
- 2 kašike mlevenih oraha
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno pa dodajte so, ulje, sirće, vodu i mesite testo 15 minuta. Podelite na delove pa svaki deo premesite na pobrašnjenoj podlozi i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta. Dok čekate možete da napravite fil. Sitno seckan luk propržite na zagrejanom ulju pa dodajte rendanu šargarepu, dinstane pečurke (s bujonom), kuvani pasulj i začine. Pržite dva do 3 minuta uz neprestano mešanje pa dodajte peršun i ostavite da se ohladi, pa dodajte senf i promešajte. Zatim rastanjite svaki deo testa razvijte na debljinu 2-3 mm i ostavite sa strane. Premažite kore uljem, odozgo stavite rendan beli luk, izbodite viljuškom na nekoliko mesta, stavite fil i pospite orasima. Uvijte kore pa premažite mešavinom ulja i vode. Prebacte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite s pečenjem još 20-25 minuta. Gotovu pitu izvadite, poprskajte sa malo vode i pokrijte krpom da se prohladi.
CRNAC BEZ JAJA "NA ČAŠE" Neodoljivi desert sa bananom napravi se brzo, a pojede za tren oka
Fenomenalni slatkiš koji se smaže u jednom zalogaju, idealan za sve prilike.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
Komentari (0)