TORTA KRALJICE NATALIJE Čarobna poslastica raskošnog izgleda i čokoladnog ukusa, po receptu iz 19 vela
Čuvena torta danas je beogradska atrakcija koja se služi u Domu Jevrema Grujića, po originalnoj recepturi iz 19.veka.
Potrebno je
Za koru:
- 150 g crne čokolade
- 1 kašika mleka
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 g brašna
Za premaz:
- 150 g marmelade
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda odvojite belanca i žumanca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne, a žumanca sa šećerom. Otopite na pari čokoladu pa je dodajte sa uljem u smesu sa žumancima. Potom dodajte šne, prašak za pecivo i brašno. Dobro sjedinite sastojke, pa smesu za kore izlijte u pleh koji je premazan uljem i posut brašnom. Pecite kore 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru izvadite i presecite uzdužno na dva dela. Premažite marmeladom jednu koru i ivice, pa preklopite drugom. Slatku pavlaku i čokoladu zajedno otopite, pa premažite glazuru preko torte.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)