TORTA KRALJICE NATALIJE Čarobna poslastica raskošnog izgleda i čokoladnog ukusa, po receptu iz 19 vela
Čuvena torta danas je beogradska atrakcija koja se služi u Domu Jevrema Grujića, po originalnoj recepturi iz 19.veka.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica po originalnom receptu, koja se i danas služi Domu Jevrema Grujića
Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju sa marmeladom.

TORTA KRALJICE NATALIJE Raskošna čokoladna poslastica iz 1888.godine koja budi sva čula
U Domu Jevrema Grujića ovu kraljevska poslasticu možete da probate po originalnom receptu.

TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica iz 1888.godine kojoj popularnost samo raste
Ako posetite Dom Jevrema Grujića možete da probate ovaj specijalitet, po originalnom receptu.

TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju
Tortu kraljice Natalije po originalnoj recepturi iz 1888.godine, i danas možete da probate u Domu Jevrema Grujića.
Za koru:
- 150 g crne čokolade
- 1 kašika mleka
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 g brašna
Za premaz:
- 150 g marmelade
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda odvojite belanca i žumanca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne, a žumanca sa šećerom. Otopite na pari čokoladu pa je dodajte sa uljem u smesu sa žumancima. Potom dodajte šne, prašak za pecivo i brašno. Dobro sjedinite sastojke, pa smesu za kore izlijte u pleh koji je premazan uljem i posut brašnom. Pecite kore 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru izvadite i presecite uzdužno na dva dela. Premažite marmeladom jednu koru i ivice, pa preklopite drugom. Slatku pavlaku i čokoladu zajedno otopite, pa premažite glazuru preko torte.

ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.

BRZI KANAPEI OD PALENTE Slasno predjelo koje će vam dati energiju za ceo dan
Slasno predjelo držaće vas dugo sitim, a napravi se očas posla.

SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.

MAĐARICA Kolač kome je nemoguće odoleti, po receptu starom 20 godina
Za prave ljubitelje čokolade.

BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade
Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.
Komentari (0)