ČAROBNA TORTA KRALJICE NATALIJE Čokoladna poslastica kojoj nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Nastala je 1888.godine, podseća na Saher tortu, fenomenalnog je ukusa. Ako posetite Dom Jevrema Grujića možete da probate ovaj specijalitet, po originalnom receptu.

torta kraljice natalije
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 150 g crne čokolade
  • 1 kašika mleka
  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 150 g brašna

Za premaz:

  • 150 g marmelade
  • Za glazuru:
  • 200 ml slatke pavlake
  • 250 g crne čokolade

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda odvojite belanca i žumanca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne, a žumanca sa šećerom.  Otopite na pari čokoladu pa je dodajte sa uljem u smesu sa žumancima. Potom dodajte šne, prašak za pecivo i brašno. Dobro sjedinite sastojke, pa smesu za kore izlijte u pleh koji je premazan uljem i posut brašnom. Pecite kore 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru izvadite i presecite uzdužno na dva dela. Premažite marmeladom jednu koru i ivice, pa preklopite drugom. Slatku pavlaku i čokoladu zajedno otopite, pa premažite glazuru preko torte.

Komentari (0)

Loading