TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica iz 1888.godine kojoj popularnost samo raste
Ako posetite Dom Jevrema Grujića možete da probate ovaj specijalitet, po originalnom receptu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica po originalnom receptu, koja se i danas služi Domu Jevrema Grujića
Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju sa marmeladom.

SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend
Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.
Za koru:
- 150 g crne čokolade
- 1 kašika mleka
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 g brašna
Za premaz:
- 150 g marmelade
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda odvojite belanca i žumanca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne, a žumanca sa šećerom. Otopite na pari čokoladu pa je dodajte sa uljem u smesu sa žumancima. Potom dodajte šne, prašak za pecivo i brašno. Dobro sjedinite sastojke, pa smesu za kore izlijte u pleh koji je premazan uljem i posut brašnom. Pecite kore 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru izvadite i presecite uzdužno na dva dela. Premažite marmeladom jednu koru i ivice, pa preklopite drugom. Slatku pavlaku i čokoladu zajedno otopite, pa premažite glazuru preko torte. Bon appetit!

POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

POSNA PITA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Sa sočnim filom i hrskavim korama, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)