TORTA KRALJICE NATALIJE Raskošna čokoladna poslastica iz 1888.godine koja budi sva čula
U Domu Jevrema Grujića ovu kraljevska poslasticu možete da probate po originalnom receptu.
Potrebno je
Za koru:
- 150 g crne čokolade
- 1 kašika mleka
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 g brašna
Za premaz:
- 150 g marmelade
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda odvojte belanca i žumanca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne, a žumanca sa šećerom. Otopite na pari čokoladu, pa je dodajte s uljem u smesu sa žumancima. Potom dodajte šne, prašak za pecivo i brašno. Dobro sjedinite sastojke, pa smesu za kore izlijte u pleh koji je premazan uljem i posut brašnom. Pecite kore 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru izvadite i presecite uzdužno na dva dela. Premažite marmeladom jednu koru i ivice, pa preklopite drugom. Slatku pavlaku i čokoladu zajedno otopite, pa premažite glazuru preko torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)