PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Ukućani će stajati u reu za još, slasna i sočna
Ovakvu do sada niste jeli, pravi se od gotovih kora a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite pa dodajte sodu bikarbonu. Dinstajte oko 20 minuta. Tri kore poređajte u pleh obložen pek papirom pa preko treće kore tri kašike fila. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korama, pa isecite pitu na kocke. Zasebno umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, pa tim prelivom prelijte pitu, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite pitu da odstoji 10 minuta. Pecite pitu sa mesom 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
Komentari (0)