PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Ukućani će stajati u reu za još, slasna i sočna
Ovakvu do sada niste jeli, pravi se od gotovih kora a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite pa dodajte sodu bikarbonu. Dinstajte oko 20 minuta. Tri kore poređajte u pleh obložen pek papirom pa preko treće kore tri kašike fila. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korama, pa isecite pitu na kocke. Zasebno umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, pa tim prelivom prelijte pitu, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite pitu da odstoji 10 minuta. Pecite pitu sa mesom 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)