PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Ukućani će stajati u reu za još, slasna i sočna
Ovakvu do sada niste jeli, pravi se od gotovih kora a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite pa dodajte sodu bikarbonu. Dinstajte oko 20 minuta. Tri kore poređajte u pleh obložen pek papirom pa preko treće kore tri kašike fila. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korama, pa isecite pitu na kocke. Zasebno umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, pa tim prelivom prelijte pitu, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite pitu da odstoji 10 minuta. Pecite pitu sa mesom 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)