BRZI KOLAČ SA MAKOM Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, gotov za 5 minuta, a pojede se odmah!

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva poslastica uspeće svima, a topi se u ustima.

kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g maka
  • 4 kašike griza
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g putera
  • 1 vanilin šećer
  • par kašika šećera
  • kašika arome vanile
  • 600 ml mleka

i još za ganaš:

  • 150 grama čokolade 
  • 50 ml slatke pavlake

 

Priprema:

Sipajte u šerpu mak, griz, mleko i vanilin šećer pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte šečera po ukusu. Zgusnutoj smesi dodajte puter sobne temperature. Mešajte sve dok se puter ne otopi. Zatim dodajte keks. Promešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Preručite smesu u kalup pa stavite u frižider. Za to vreme otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte pa ostavite u frižideru nekoliko sati. Dekorišite po ukusu, secite i služite. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading