BRZI KOLAČ SA MAKOM Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, gotov za 5 minuta, a pojede se odmah!
Neodoljiva poslastica uspeće svima, a topi se u ustima.
Potrebno je
- 200 g maka
- 4 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 1 vanilin šećer
- par kašika šećera
- kašika arome vanile
- 600 ml mleka
i još za ganaš:
- 150 grama čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Sipajte u šerpu mak, griz, mleko i vanilin šećer pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte šečera po ukusu. Zgusnutoj smesi dodajte puter sobne temperature. Mešajte sve dok se puter ne otopi. Zatim dodajte keks. Promešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Preručite smesu u kalup pa stavite u frižider. Za to vreme otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte pa ostavite u frižideru nekoliko sati. Dekorišite po ukusu, secite i služite. Bon appetit!
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Komentari (0)