BRZI KOLAČ SA MAKOM Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, gotov za 5 minuta, a pojede se odmah!
Neodoljiva poslastica uspeće svima, a topi se u ustima.

Potrebno je
Možda vas zanima:

OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

BRZI KOLAČ SA MAKOM Čokoladan i neodoljiv, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert mekan kao duša nestaće sa stola odmah.

CRNO ŽUTI KOLAČ SA MAKOM Desert koji se ne odbija, sladak i poseban
Fenomenalan slatkiš za pravo uživanje.

KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
- 200 g maka
- 4 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 1 vanilin šećer
- par kašika šećera
- kašika arome vanile
- 600 ml mleka
i još za ganaš:
- 150 grama čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Sipajte u šerpu mak, griz, mleko i vanilin šećer pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte šečera po ukusu. Zgusnutoj smesi dodajte puter sobne temperature. Mešajte sve dok se puter ne otopi. Zatim dodajte keks. Promešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Preručite smesu u kalup pa stavite u frižider. Za to vreme otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, da dobijete ganaš. Prelijte ganaš preko torte pa ostavite u frižideru nekoliko sati. Dekorišite po ukusu, secite i služite. Bon appetit!

NEODOLJIVE ORASNICE Tradicionalni kolači koji se tope u ustima, a super idu uz kafu
Slatke i mekane, nema ko vam neće tražiti recept.

PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.


SOČNA PITA SA SREMUŠEM PO TETA MIRINOM RECEPTU Pravi raj za nepca, a posna
Posna i slasna, a držaće vas dugo sitim.

ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.
Komentari (0)