POSNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Sve se samo pomeša i peče, a bolji od svake torte

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Lagan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 rendanih jabuka
  • 100 g mlevenog maka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru:

  • 5 kašika džema po želji
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake

Priprema:

Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading