POSNA ŠAMPITA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalan starinski kolač mekan kao duša, raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 300 g biljnog šlaga
- 350 g šećera
- 800 ml biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
- 30 g posnog želatina
- 15 kašika tople vode
- čokolada za kuvanje za posipanje
Za podlogu
- 300 g posnog keksa
Priprema
Želatin potopite u vodu. Mleko i šećer stavite na vatru da provre, pa skinite sa vatre i umešajte želatin. Povremeno promešajte, dok se ne ohladi. Pomešajte ovu smesu sa biljnim šlagom i umutite, da dobijete gustu smesu. Kratko umačite keks u toplo biljno mleko pa ga ređajte u pleh. Izručite smesu preko keksa. Na kraju, pospite malo čokolade za kuvanje. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu
Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
POSNE TATLIJE SA ORASIMA Starinski desert koji liči na baklavu, a mnogo se lakše pravi
Ako volite baklavu, tatlije ćete da obožavate.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)