POSNA ŠAMPITA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalan starinski kolač mekan kao duša, raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je
- 300 g biljnog šlaga
- 350 g šećera
- 800 ml biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
- 30 g posnog želatina
- 15 kašika tople vode
- čokolada za kuvanje za posipanje
Za podlogu
- 300 g posnog keksa
Priprema
Želatin potopite u vodu. Mleko i šećer stavite na vatru da provre, pa skinite sa vatre i umešajte želatin. Povremeno promešajte, dok se ne ohladi. Pomešajte ovu smesu sa biljnim šlagom i umutite, da dobijete gustu smesu. Kratko umačite keks u toplo biljno mleko pa ga ređajte u pleh. Izručite smesu preko keksa. Na kraju, pospite malo čokolade za kuvanje. Prijatno!
Možda vas zanima:

POSNI ČOKOLADNI BANANA HLEB Kolač koji nimalo ne zaostaje za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru
Sočan i sladak, za prave sladokusce.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

POSNI ČIZKEJK Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Lagan i kremast desert, prste da poližete.

POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
Komentari (0)