PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

Pastirska pita
Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJLEPŠE POSLASTICE SA JAGODAMA Pomeraju granice dobrog ukusa, a ulepšaće svaku trpezu
Čizkejk iz tepsije, mekani kolač ili obrnuta poslastica, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.

NAJLEPŠA JELA SA TIKVICAMA Od supe i pite do rolnica, pomeraju granice dobrog ukusa
Pita bez kora, zelena krem supa, špagete sa povrćem, punjeni čamčići ili slasne rolnice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

GRČKI SLATKIŠI POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Uspeće svima, a smažu se u trenu
Portokalopita, Sokolatopita, Cureki ili Lukumades, otopićete se od miline.
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2-3 glavice crnog luka
- 1-2 šake graška
- 2 čena belog luka
- 3 kašike pasiranog paradajza
- ulje, suvi začin, so, biber
- 4 veća krompira
- 150 ml mleka
- 3 kašike kisele pavlake
- puter
- 100 g tvrdog sira
- 5 tvrdo kuvanih jaja
Priprema:
Stavite krompir da se kuva. Na ulju upržite sitno naseckani crni i beli luk, pa dodajte i mleveno meso i pržite dok ne ispari tečnost. Dodajte grašak, suvi začin, so, biber i pasirani paradajz. Mešajte da se sve sjedini i sklonite s vatre. Skuvani krompir dobro izgnječite, dodajte mleko, malo putera, pavlaku, suvi začin i so po ukusu. Na dnu vatrostalne posude ređajte fil od mesa, pa pire, preko pirea utisnite polovine kuvanih jaja i odozgo narendajte sir. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Pitu služite toplu uz sezonsku salatu ili kiselu pavlaku.
Gurmanska salata
Sastojci:
- 200 g mesnate slanine
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 100 g pečenih semenki suncokreta
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- so, biber
Priprema
Slaninu isecite na kockice, pa je propržite. Kada je gotova, izvadite je na papirnati ubrus da se iscedi i ohladi. Sjedinite kiselu pavlaku, majonez, semenke suncokreta, tri isečena jaja i peršun, začinite po ukusu i na kraju dodajte i ohlađenu slaninu. Ukrasite kriškama preostalog jajeta.
Francuski krompir
Sastojci:
- 6-8 krompira
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 100 g kačkavalja
- 3 kašike ulja
- kašičica soli
- 2 sveža jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema
Krompir isecite na kriške, pa ih kuvajte pet minuta. Polovinu upola skuvanog krompira stavite na dno podmazane tepsije, odozgo poređati jaja isečena na kolutove, pa začinite i stavite polovinu rendanog kačkavalja. Preko stavite drugu polovinu krompira, pa prelijte jajima umućenim s pavlakom za kuvanje. Sve pospite ostatkom kačkavalja. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Pašteta
Sastojci:
- 5-6 tvrdo kuvanih jaja
- 100 g maslaca
- 1-2 kašike senfa
- so
Priprema:
Skuvana i ohlađena jaja zgnječite viljuškom. Dodajte maslac i polako mešajte dok se maslac lepo ne sjedini s jajima. Da bi vam ovo bilo lakše, ostavite maslac neko vreme na sobnoj temperaturi. Dodajte senf, posolite po okusu i sve dobro pomešajte.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

KUPUS NA VODI Ukusno jelo na kašiku, zamirisaće cela kuća
Ručak koji se brzo sprema, a pun vitamina.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.

POGAČICE SA SIROM I VLAŠCEM Idealne za doručak, a super i za večeru
Prave se lako, a pojedu brzo.
Komentari (0)