NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Brzi ručak za sva vremena i prilike.

njoke sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g njoka
  • 400 g pečuraka (šampinjona ili drugih pečuraka po želji, iseckanih)
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte iseckane pečurke u tiganj i pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju i ne počnu da dobijaju zlatnosmeđu boju. Začinite sos sa solju i biberom po ukusu. Dodajte kuvane njoke u tiganj i lagano promešajte kako bi se sve sjedinilo. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading