FRANCUSKI KROASANI BOLJI NEGO KLASIČNI Donosimo vam originalni recept za neodoljivo pecivo
Ako volite klasične kroasane, ove ćete da obožavate.

Potrebno je
Za testo:
- 280 g brašna
- 50 g šećera
- 1/3 kocke kvasca
- 120 ml toplog mleka
- 120 ml tople vode
- 220 g putera
- malo soli
Za premaz
- 1 jaje
- 1 kašika vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko i toplu vodu. Dodajte komad kvasca, promešajte i pustite da odstoji oko 10 minuta da se kvasac aktivira i postane penast. Zasebno u posudi pomešajte prosejano brašno, so i šećer. Dodajte aktivirani kvasac pa zamesite testo. Onda mesite na pobrašnjenoj površini pet minuta. Treba da postane elastično i glatko. Onda ga vratite u činiju i prekrijte providnom folijom. Ostavite najmanje jedan sat u frižideru, a možete i preko noći. Između dva lista papira za pečenje stavite komad putera pa oklagijom razvucite. Potom razvaljajte testo u veći pravougaonik. U sredinu testa stavite puter pa preklopite testom. Onda ga ponovo oklagijom razvaljajte i preklopite na 3 dela: prvo levu stranu, pa desnu, da dobijete manji pravugaonik. Pustite još pola sata da se testo ohladi. Još dva puta ponovite savijanje testa tako da na kraju dobijete lisnato testo hladeći ga po pola sata između svakog savijanja. Posle trećeg savijanja, ponovo ga ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Oblikujte kroasane Zatim razvaljajte testo ali da ne bude mnogo tanko i isecite ga na trouglove, pa svaki trougao urolajte tako da naravno dobijete izgled kroasana. Na pleh obložen pek papirom poređajte kroasane, pa ih prekrijte providnom folijom i ostavite tako bar 2 sata. Premažite ih umućenim jajetom sa vodom. Pecite kroasane oko 20 minuta, na 200 stepeni, dok ne porumene. Pustite da se prohlade, pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:

FRANCUSKI KROASANI Neodoljivo pecivo koje savršeno ide uz kafu ili čaj
Pecivo bez premca ukusa koji se pamti.

KROASAN SA ČOKOLADOM Mirisan i mekan, kad ga jednom probate pravićete stalno
Savršeno ide uz šoljicu kafe.

KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.

FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)