TRADIONALNO TURSKO JELO KOJE PODSEĆA NA PUNJENU PAPRIKU Sogan dolma za sve prilike
Mirisom osvaja i one koji ne vole luk, a idealno za svečanu i slavsku trpezu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.

SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.

SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.

SOGAN DOLMA Orijentalno, sočno i pikantno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Jedno od najpoznatijih turskih jela, podseća na sarmu ali je jedinstveno i specifično.
- 1 kg većih glavica luka
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 50 g šargarepe
- 50 g celera
- 100 g pirinča
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
Za serviranje
- 2 dl pavlake
- limun
Priprema
Luk očistite pa zasecite svaku glavicu pri vrhu, odsecite joj "kapicu". U lonac nalijte litar vode , posolite, pa kad proključa ubacite luk. Kuvajte tako par minuta. Ocedite i ostavite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte seckanu šargarepu sa celerom. Operite pirinač u nekoliko voda pa ga dodajte u meso. Posolite u pobiberite. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Pripremljenom smesom punite luk. Spoljašnji sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. U šerpu poređajte punjene lukove, pa pospite mlevenom začinskom paprikom. Kuvajte na jakoj vatri, dok ne provri. Onda kuvajte poklopljeno, na slaboj vatri. Prelijte sogan dolmu pavlakom ili limunovim sokom. Bon appetit!

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)