TRADIONALNO TURSKO JELO KOJE PODSEĆA NA PUNJENU PAPRIKU Sogan dolma za sve prilike
Mirisom osvaja i one koji ne vole luk, a idealno za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 kg većih glavica luka
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 50 g šargarepe
- 50 g celera
- 100 g pirinča
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
Za serviranje
- 2 dl pavlake
- limun
Priprema
Luk očistite pa zasecite svaku glavicu pri vrhu, odsecite joj "kapicu". U lonac nalijte litar vode , posolite, pa kad proključa ubacite luk. Kuvajte tako par minuta. Ocedite i ostavite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte seckanu šargarepu sa celerom. Operite pirinač u nekoliko voda pa ga dodajte u meso. Posolite u pobiberite. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Pripremljenom smesom punite luk. Spoljašnji sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. U šerpu poređajte punjene lukove, pa pospite mlevenom začinskom paprikom. Kuvajte na jakoj vatri, dok ne provri. Onda kuvajte poklopljeno, na slaboj vatri. Prelijte sogan dolmu pavlakom ili limunovim sokom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOGAN DOLMA SE TOPI U USTIMA A zbog neodoljivog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Za savršen nedeljni ručak.
SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
SOGAN DOLMA Podseća na punjene paprike, ali još slasnije, jelo će vas ostaviti bez daha
Ručak koji će obožavati cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)