TRADIONALNO TURSKO JELO KOJE PODSEĆA NA PUNJENU PAPRIKU Sogan dolma za sve prilike
Mirisom osvaja i one koji ne vole luk, a idealno za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 kg većih glavica luka
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 50 g šargarepe
- 50 g celera
- 100 g pirinča
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
Za serviranje
- 2 dl pavlake
- limun
Priprema
Luk očistite pa zasecite svaku glavicu pri vrhu, odsecite joj "kapicu". U lonac nalijte litar vode , posolite, pa kad proključa ubacite luk. Kuvajte tako par minuta. Ocedite i ostavite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte seckanu šargarepu sa celerom. Operite pirinač u nekoliko voda pa ga dodajte u meso. Posolite u pobiberite. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Pripremljenom smesom punite luk. Spoljašnji sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. U šerpu poređajte punjene lukove, pa pospite mlevenom začinskom paprikom. Kuvajte na jakoj vatri, dok ne provri. Onda kuvajte poklopljeno, na slaboj vatri. Prelijte sogan dolmu pavlakom ili limunovim sokom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOGAN DOLMA SE TOPI U USTIMA A zbog neodoljivog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Za savršen nedeljni ručak.
SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
SOGAN DOLMA Podseća na punjene paprike, ali još slasnije, jelo će vas ostaviti bez daha
Ručak koji će obožavati cela porodica.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)