KAKO DA JAJA NE PUKNU TOKOM KUVANJA Jednostavan trik koji provereno radi
Provereni trik kako da jaja ne puknu tokom kuvanja.
Iako kuvanje jaja deluje jednostavno, često se dešava da to nije tako. Ispadnu rovita ili prekuvana.
Primenite ovaj jednostavni trik zbog kog će da budu savršena. Takođe, ovaj trik garantuje da jaja neće da puknu tokom kuvanje.
Potrebno je da osim jaja, u vodu stavite i nekoliko šibica, i ljuska će da ostane netaknuta. Dodavanje šibica će da spreči pravljenje finih pukotina u ljusci i curenje belanaca.
Napomena: Dovoljno je da ubacite 3-5 komada u vrelu vodu.
Nakon 10 minuta, kad se prohlade, proverite da li su oštećena. Bićete oduševljeni rezultatom.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)