AKO VOLITE KLASIČNU MUSAKU OVU PASTIRSKU ĆETE OBOŽAVATI Sočan i aromatičan savršeni spoj ukusa
Fenomenalna musaka sa graškom za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 300 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
- 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krompir ogulite i isecite na tanke kriške. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni i beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatno. Dodajte grašak i paradajz sos, začinite solju i biberom i kuvajte još 10 minuta. U vatrostalnoj posudi složite sloj krompira, zatim sloj mesa sa graškom i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Umutite jaja sa mlekom i prelijte preko musake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 45 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne porumeni. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
PARADAJZ MUSAKA RAJ ZA NEPCA Gotova za 20 minuta, a po ukusu joj nema ravne
Bićete siti do večere.
LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)