AKO VOLITE KLASIČNU MUSAKU OVU PASTIRSKU ĆETE OBOŽAVATI Sočan i aromatičan savršeni spoj ukusa
Fenomenalna musaka sa graškom za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 300 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
- 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz sosa
- 200 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krompir ogulite i isecite na tanke kriške. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni i beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatno. Dodajte grašak i paradajz sos, začinite solju i biberom i kuvajte još 10 minuta. U vatrostalnoj posudi složite sloj krompira, zatim sloj mesa sa graškom i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Umutite jaja sa mlekom i prelijte preko musake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 45 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne porumeni. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
PARADAJZ MUSAKA RAJ ZA NEPCA Gotova za 20 minuta, a po ukusu joj nema ravne
Bićete siti do večere.
LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)