AKO VOLITE UŠTIPKE OVE KUKURUZNE ĆETE OBOŽAVATI Drugačiji, a slasni, za gurmanluk kakav se ne pamti
Drugačiji klasik koji pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 3 dl mleka
- 1 jaje
- so,
- biber
- 1 glavica crnog ili mladog luka
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike pšeničnog brašna
Za sos:
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike majoneza
- 2 čena belog luka
Priprema
Sipajte kukuruzno i belo brašno i prašak za pecivo u veću posudu. U drugu posudu sipajte mleko, vodu, jaje, so i biber, pa dobro sjedinite mikserom. Smesu dodajte onoj sa brašnom, pa zamesite glatko testo. Crni luk očistite pa iseckajte sitno i dodajte u testo. Pržite uštipke u tiganju na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. U jednoj posudi pomešajte pavlaku, majonez i sečen beli luk, da dobijete sos. Služite uz uštipke. Prijatno!
Možda vas zanima:
PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
UŠTIPCI SA MLEVENIM MESOM U savršenom slasnom spoju ukusa, za gurmane i one izbirljive
Klasik bez premca u kombinaciji sa mlevenim mesom.
ŠPANSKI OMLET BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju kajgane i krompira, pravićete stalno
Omlet za gurmane i one izbirljive, prste da poližete.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
Komentari (0)