AKO VOLITE UŠTIPKE OVE KUKURUZNE ĆETE OBOŽAVATI Drugačiji, a slasni, za gurmanluk kakav se ne pamti
Drugačiji klasik koji pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 3 dl mleka
- 1 jaje
- so,
- biber
- 1 glavica crnog ili mladog luka
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike pšeničnog brašna
Za sos:
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike majoneza
- 2 čena belog luka
Priprema
Sipajte kukuruzno i belo brašno i prašak za pecivo u veću posudu. U drugu posudu sipajte mleko, vodu, jaje, so i biber, pa dobro sjedinite mikserom. Smesu dodajte onoj sa brašnom, pa zamesite glatko testo. Crni luk očistite pa iseckajte sitno i dodajte u testo. Pržite uštipke u tiganju na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. U jednoj posudi pomešajte pavlaku, majonez i sečen beli luk, da dobijete sos. Služite uz uštipke. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)