RIŽOTO SA GRAŠKOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete, a posno

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

posni rižoto sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g pirinča
  • 1 l povrtnog bujona
  • 200 g mladog graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 g biljnog kačkavalja
  • 50 g margarina
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte pirinač i propržite ga dok ne postane staklast. Postepeno dodajte bujon po jednu kutlaču, stalno mešajući dok pirinač ne upije tečnost. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte grašak i nastavite da kuvate još 5 minuta. Kada je rižoto gotov, sklonite sa vatre i dodajte maslac i parmezan. Promešajte i poslužite toplo. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading