RIŽOTO SA MLADIM GRAŠKOM BOLJI OD KLASIČNOG Osvaja na prvi zalogaj, a krepi dušo i telo
Preukusno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 200 g pirinča
- 1 l povrtnog bujona
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 g parmezana
- 50 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte pirinač i propržite ga dok ne postane staklast. Postepeno dodajte bujon po jednu kutlaču, stalno mešajući dok pirinač ne upije tečnost. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte grašak i nastavite da kuvate još 5 minuta. Kada je rižoto gotov, sklonite sa vatre i dodajte maslac i parmezan. Promešajte i poslužite toplo.
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posni specijalitet gotov za 20 minuta, a prste da poližete
Sočno jelo za sve prilike, a poćiće vam voda na usta.
TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)