RIŽOTO SA MLADIM GRAŠKOM BOLJI OD KLASIČNOG Osvaja na prvi zalogaj, a krepi dušo i telo
Preukusno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je
Možda vas zanima:

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.

ŠARENI RIŽOTO Specijalitet sa pečurkama koji greje dušu i telo
Sočan i ukusan, prste da poližete.

SAVRŠEN RIŽOTO Piletina mu daje poseban šmek, ukusa koji se pamti
Uživajte u pravoj eksploziji ukusa.

TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
- 200 g pirinča
- 1 l povrtnog bujona
- 200 g mladog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 g parmezana
- 50 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte pirinač i propržite ga dok ne postane staklast. Postepeno dodajte bujon po jednu kutlaču, stalno mešajući dok pirinač ne upije tečnost. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte grašak i nastavite da kuvate još 5 minuta. Kada je rižoto gotov, sklonite sa vatre i dodajte maslac i parmezan. Promešajte i poslužite toplo.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)