VAŽNI SAVETI ZA PRIPREMU PILETINE Biće sočna i slasna, ali izbegavajte da radite ovo
Primenite ove jednostavne savete kada spremate piletinu i bićete iznenađeni ukusom.
Pranje piletine
Ako perete piletinu rizikujete da se bakterije sa mesa zadrže u sudoperi. Termička obrada će da uništi sve bakterije. Zato je dovoljno da samo obrišete ubrusom.
Različite vrste mesa za recept
Birajte vrstu mesa koje odgovara datom receptu. Ako je belo meso suvo, stavite batake ili krilca.
Začini
Tajna dobre piletine je u začinima. Ako prezačinite biće preslana, a ako ne začinite biće neukusna.
Šnicle jednake veličine
Kada pravite šnicle gledajte da budu iste veličine da bi termička obrada bila ravnomerna na svakom parčetu.
Nemojte da prepečete piletinu
Optimalno je da pržite 7-8 minuta belo meso sa obe strane. Ako niste sigurni možete da koristite termometar, ako pokaže 73 stepena, meso je gotovo.
Sačekajte pre sečenja piletine
Sačekajte pre sečenja i serviranja 10 minuta za krila i batake, a 20 za celo pile.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)