VAŽNI SAVETI ZA PRIPREMU PILETINE Biće sočna i slasna, ali izbegavajte da radite ovo
Primenite ove jednostavne savete kada spremate piletinu i bićete iznenađeni ukusom.

Pranje piletine
Ako perete piletinu rizikujete da se bakterije sa mesa zadrže u sudoperi. Termička obrada će da uništi sve bakterije. Zato je dovoljno da samo obrišete ubrusom.
Različite vrste mesa za recept
Birajte vrstu mesa koje odgovara datom receptu. Ako je belo meso suvo, stavite batake ili krilca.
Začini
Tajna dobre piletine je u začinima. Ako prezačinite biće preslana, a ako ne začinite biće neukusna.
Šnicle jednake veličine
Kada pravite šnicle gledajte da budu iste veličine da bi termička obrada bila ravnomerna na svakom parčetu.
Nemojte da prepečete piletinu
Optimalno je da pržite 7-8 minuta belo meso sa obe strane. Ako niste sigurni možete da koristite termometar, ako pokaže 73 stepena, meso je gotovo.
Sačekajte pre sečenja piletine
Sačekajte pre sečenja i serviranja 10 minuta za krila i batake, a 20 za celo pile.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)