VAŽNI SAVETI ZA PRIPREMU PILETINE Biće sočna i slasna, ali izbegavajte da radite ovo
Primenite ove jednostavne savete kada spremate piletinu i bićete iznenađeni ukusom.
![piletina](/data/images/2023-02-17/46710_shutterstock-1296846601_f.jpg?timestamp=1718143200)
Pranje piletine
Ako perete piletinu rizikujete da se bakterije sa mesa zadrže u sudoperi. Termička obrada će da uništi sve bakterije. Zato je dovoljno da samo obrišete ubrusom.
Različite vrste mesa za recept
Birajte vrstu mesa koje odgovara datom receptu. Ako je belo meso suvo, stavite batake ili krilca.
Začini
Tajna dobre piletine je u začinima. Ako prezačinite biće preslana, a ako ne začinite biće neukusna.
Šnicle jednake veličine
Kada pravite šnicle gledajte da budu iste veličine da bi termička obrada bila ravnomerna na svakom parčetu.
Nemojte da prepečete piletinu
Optimalno je da pržite 7-8 minuta belo meso sa obe strane. Ako niste sigurni možete da koristite termometar, ako pokaže 73 stepena, meso je gotovo.
Sačekajte pre sečenja piletine
Sačekajte pre sečenja i serviranja 10 minuta za krila i batake, a 20 za celo pile.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)