VAŽNI SAVETI ZA PRIPREMU PILETINE Biće sočna i slasna, ali izbegavajte da radite ovo
Primenite ove jednostavne savete kada spremate piletinu i bićete iznenađeni ukusom.
Pranje piletine
Ako perete piletinu rizikujete da se bakterije sa mesa zadrže u sudoperi. Termička obrada će da uništi sve bakterije. Zato je dovoljno da samo obrišete ubrusom.
Različite vrste mesa za recept
Birajte vrstu mesa koje odgovara datom receptu. Ako je belo meso suvo, stavite batake ili krilca.
Začini
Tajna dobre piletine je u začinima. Ako prezačinite biće preslana, a ako ne začinite biće neukusna.
Šnicle jednake veličine
Kada pravite šnicle gledajte da budu iste veličine da bi termička obrada bila ravnomerna na svakom parčetu.
Nemojte da prepečete piletinu
Optimalno je da pržite 7-8 minuta belo meso sa obe strane. Ako niste sigurni možete da koristite termometar, ako pokaže 73 stepena, meso je gotovo.
Sačekajte pre sečenja piletine
Sačekajte pre sečenja i serviranja 10 minuta za krila i batake, a 20 za celo pile.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)