MAKEDONSKA POGAČA Donosimo vam tradicionalni recept, biće mekana kao duša

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno se pravi, a osvojiće sve koji budu probali.

makedonska pogača
Printscreen/Facebook

Potrebno je

  • 150 g kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 1 dl kiselog mleka ili jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 kašika brašna
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu sa brašnom dodajte umućena jaja, so, prašak za pecivo pa izmrvite sir. Sipajte ulje i jogurt. Umesite u žitku kašu, pa preručite u namazanu tepsiju. Pecite pogaču oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading