MAKEDONSKA POGAČA Donosimo vam tradicionalni recept, biće mekana kao duša
Jednostavno se pravi, a osvojiće sve koji budu probali.
Potrebno je
- 150 g kravljeg sira
- 3 jaja
- 1 dl kiselog mleka ili jogurta
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 15 kašika brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu sa brašnom dodajte umućena jaja, so, prašak za pecivo pa izmrvite sir. Sipajte ulje i jogurt. Umesite u žitku kašu, pa preručite u namazanu tepsiju. Pecite pogaču oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!
Možda vas zanima:
TETKA VERICINA BRZA POGAČA Po principu "smuti pa prospi", a nema kome se neće svideti
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
FOKAČA Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve, ukusa koji priča priče
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.
POGAČA S LUKOM Aromatična i drugačija, za savršen početak dana, a svaki zalogaj budi čula
Pogodna za one koji poste, ali i one koji vole začinjena jela.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)