AKO VOLITE LAZANJE OVU ČORBU ĆETE OBOŽAVATI Lazanja supa krepi organizam u trenu, za prave gurmane

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

lazanja supa
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka
  • 450 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće - može i pomešano)
  • 1 veća kašika koncentrata paradajza
  • 1 veća konzerva paradajz pelata
  • 4 šolje pilećeg bujona
  • 8 koraza lazanje
  • 1 kašičica svežeg origana
  • 1 šaka seckanog svežeg bosiljaka
  • 1 šaka seckanog svežeg peršuna
  • kisela pavlaka
  • rendani sir 

Priprema:

Sipajte puter i ulje u šerpu. Dodajte mleveno meso pa ga usitnite ga drvenom kašikom. Posolite, pobiberite i ubacite sitno seckane lukove. Kad zacakle, sipajte koncentrat pardajza, bujon i pelat. Kad krene da vri, ubacite i pavlaku za kuvanje i lepo promešajte. Kore za lazanje izlomite rukom i ubacite da se kuvaju. Posolite i pobiberite. Nakon što testenina omekša, ubacite kiselu pavlaku i rendani sir i poslužite toplo posuto seckanim začinima. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading