PILEĆI AJMOKAC Starinsko jelo bez kog nedeljni ručak nekada nije mogao da se zamisli

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo sa piletinom za sva vremena i prilike, a meso se lepi za prste.

pileći ajmokac
Shutterstock

Potrebno je

  • 700 g pilećeg mesa
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašika masti
  • 3 kašike brašna
  • 1 kocka za supu
  • 500 ml vode
  • 1 kašika soli

Priprema:
Skuvajte belo meso, pa ga izvadite na tanjir. U tu vrelu vodu dodajte pileću kocku za supu i kada se rastvori, procedite kako bi bujon bio bistar. Kada se ohladi belo meso, isecite na kocke ili na tanje trake. U šerpu stavite mast da se istopi, pa dodajte mleveni beli luk i posle minut dodajte brašno. Sve vreme mešajte, a kada krene da dobija boju, dodajte iseckano meso. Postepeno sipajte bujon i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, a možete i da začinite po želji.

Komentari (0)

Loading