PUN TANJIR VITAMINA Piletina sa povrćem jede se uz posebno društvo
Oduševiće vas spoj ukusa.
Pileći ajmokac
Sastojci:
300 ml supe
kuvano pileće meso
50 ml mleka
1 kašika pavlake
1 komadić putera
1 kašika limunovog soka
4 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašika začina
peršunov list, mirođija, malo ulja
Priprema:
Skuvati supu, povaditi meso i povrće. Meso iseckati. Na maslacu i ulju propržiti kašiku brašna, pa dodati seckan beli luk. Zatim dodavati po malo supe i mešati do željene gustine. U mleko staviti pavlaku, dobro izmutiti žicom, ajmokac skloniti sa šporeta, pa dodati mleko i pavlaku i mešati žicom da se ne zgrudva. Vratiti na šporet, dodati začin, mirođiju, i seckan peršunov list. U to dodati seckano pileće meso. Ako je potrebno, dodati još supe ako je ajmokac gust. Servirati uz kuvano povrće iz supe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
OFARBAJTE JAJA NA OVAJ NAČIN I DOBIĆETE NAJLEPŠU LILA BOJU Potpuno je prirodno a ispadnu neverovatna
Tradicionalni način farbanja cveklom potpuno je prirodan, a daje prelepu lila boju.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
Komentari (0)