PUN TANJIR VITAMINA Piletina sa povrćem jede se uz posebno društvo
Oduševiće vas spoj ukusa.
Pileći ajmokac
Možda vas zanima:

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.

NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
Sastojci:
300 ml supe
kuvano pileće meso
50 ml mleka
1 kašika pavlake
1 komadić putera
1 kašika limunovog soka
4 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašika začina
peršunov list, mirođija, malo ulja
Priprema:
Skuvati supu, povaditi meso i povrće. Meso iseckati. Na maslacu i ulju propržiti kašiku brašna, pa dodati seckan beli luk. Zatim dodavati po malo supe i mešati do željene gustine. U mleko staviti pavlaku, dobro izmutiti žicom, ajmokac skloniti sa šporeta, pa dodati mleko i pavlaku i mešati žicom da se ne zgrudva. Vratiti na šporet, dodati začin, mirođiju, i seckan peršunov list. U to dodati seckano pileće meso. Ako je potrebno, dodati još supe ako je ajmokac gust. Servirati uz kuvano povrće iz supe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.
Komentari (0)