GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
Potrebno je
Testo:
- 140 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 jaje
- 200 g brašna
Fil:
- 40 g putera sobne temperature
- 100 g smeđeg šećera
- 300 g borovnica
- 1-2 kašike limunovog soka
Premaz:
- jaje razmućeno sa malo mleka
- 1-2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Puter umutite sa šećerom i cimetom, pa dodajte jaje i dobro sjedinite. Dodajte brašno pa formirajte testo u što manje pokreta rukom. Uvijte u prozirnu foliju pa stavite u frižider na 20-30 minuta, da se stegne. U međuvremenu rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Da napravite premaz, puter izmešajte sa smeđim šećerom. Ohlađeno testo rastanjite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Na sredinu rasporedite premaz od putera i šećera. Preko naređajte borovnice. Ivice preklopite na unutra i blago pritisnite da se zalepe. Ivice premažite razmućenim jajetom, pa pospite smeđim šećerom. Pecite galete 30 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Dodavao se i ovaj sastojak, a razlika u ukusu je ogromna
Mirisan i neodoljiv desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
BRZI BAKIN KOLAČ OD SAMO 3 SASTOJKA Ne treba vam mleko, a mekan kao duša, za bilo koje doba dana
Pravi se brzo i lako, a pojede odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)