GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalan slatkiš pojede se začas.

galete
Shutterstock

Potrebno je
Testo:

  • 140 g putera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 jaje
  • 200 g brašna 

Fil:

  • 40 g putera sobne temperature
  • 100 g smeđeg šećera
  • 300 g borovnica
  • 1-2 kašike limunovog soka

Premaz:

  • jaje razmućeno sa malo mleka
  • 1-2 kašike smeđeg šećera

Priprema:

Puter umutite sa šećerom i cimetom, pa dodajte jaje i dobro sjedinite. Dodajte brašno pa formirajte testo u što manje pokreta rukom. Uvijte u prozirnu foliju pa stavite u frižider na 20-30 minuta, da se stegne. U međuvremenu rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Da napravite premaz, puter izmešajte sa smeđim šećerom. Ohlađeno testo rastanjite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Na sredinu rasporedite premaz od putera i šećera. Preko naređajte borovnice. Ivice preklopite na unutra i blago pritisnite da se zalepe. Ivice premažite razmućenim jajetom, pa pospite smeđim šećerom. Pecite galete 30 minuta na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading