GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.

Potrebno je
Testo:
Možda vas zanima:

POSNI BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi sva čula
Ukusan i sočan, biće mekan danima.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

BAKIN KOLAČ Sladak i nedoljiv slatkiš za sve prilike, prste da poližete
Pospite šećerom ili prilogom po želji.

BAKIN KOLAČ Desert mekan kao duša, vraća u dane detinjstva
Po starom receptu, vraća u dane detinjstva.
- 140 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 jaje
- 200 g brašna
Fil:
- 40 g putera sobne temperature
- 100 g smeđeg šećera
- 300 g borovnica
- 1-2 kašike limunovog soka
Premaz:
- jaje razmućeno sa malo mleka
- 1-2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Puter umutite sa šećerom i cimetom, pa dodajte jaje i dobro sjedinite. Dodajte brašno pa formirajte testo u što manje pokreta rukom. Uvijte u prozirnu foliju pa stavite u frižider na 20-30 minuta, da se stegne. U međuvremenu rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Da napravite premaz, puter izmešajte sa smeđim šećerom. Ohlađeno testo rastanjite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Na sredinu rasporedite premaz od putera i šećera. Preko naređajte borovnice. Ivice preklopite na unutra i blago pritisnite da se zalepe. Ivice premažite razmućenim jajetom, pa pospite smeđim šećerom. Pecite galete 30 minuta na 180 stepeni.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)