GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
Potrebno je
Testo:
- 140 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 jaje
- 200 g brašna
Fil:
- 40 g putera sobne temperature
- 100 g smeđeg šećera
- 300 g borovnica
- 1-2 kašike limunovog soka
Premaz:
- jaje razmućeno sa malo mleka
- 1-2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Puter umutite sa šećerom i cimetom, pa dodajte jaje i dobro sjedinite. Dodajte brašno pa formirajte testo u što manje pokreta rukom. Uvijte u prozirnu foliju pa stavite u frižider na 20-30 minuta, da se stegne. U međuvremenu rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Da napravite premaz, puter izmešajte sa smeđim šećerom. Ohlađeno testo rastanjite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Na sredinu rasporedite premaz od putera i šećera. Preko naređajte borovnice. Ivice preklopite na unutra i blago pritisnite da se zalepe. Ivice premažite razmućenim jajetom, pa pospite smeđim šećerom. Pecite galete 30 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM Starinski slatkiš koju budi nostalgiju na prošla vremena
Omiljeni desert mnogih, a gotov začas.
BAKIN KOLAČ Starinski desert na kome su odrasle generacije, a pravi se brzo i lako
Sočan i neodoljiv kolač, u verziji sa voćem koje mu daje posebnu draž.
BAKIN KOLAČ Starinska poslastica koja vraća u detinjstvo, mekan kao duša
Poznat i kao galete ili vafli, zamirisaće vam celu kuću. Potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)