GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
Potrebno je
Testo:
- 140 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 jaje
- 200 g brašna
Fil:
- 40 g putera sobne temperature
- 100 g smeđeg šećera
- 300 g borovnica
- 1-2 kašike limunovog soka
Premaz:
- jaje razmućeno sa malo mleka
- 1-2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Puter umutite sa šećerom i cimetom, pa dodajte jaje i dobro sjedinite. Dodajte brašno pa formirajte testo u što manje pokreta rukom. Uvijte u prozirnu foliju pa stavite u frižider na 20-30 minuta, da se stegne. U međuvremenu rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Da napravite premaz, puter izmešajte sa smeđim šećerom. Ohlađeno testo rastanjite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Na sredinu rasporedite premaz od putera i šećera. Preko naređajte borovnice. Ivice preklopite na unutra i blago pritisnite da se zalepe. Ivice premažite razmućenim jajetom, pa pospite smeđim šećerom. Pecite galete 30 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Dodavao se i ovaj sastojak, a razlika u ukusu je ogromna
Mirisan i neodoljiv desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
BRZI BAKIN KOLAČ OD SAMO 3 SASTOJKA Ne treba vam mleko, a mekan kao duša, za bilo koje doba dana
Pravi se brzo i lako, a pojede odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)