AKO VAM SUZE OČI KADA SEČETE LUK URADITE OVO Rešava problem u trenu
Jednostavni trikovi rešiće problem u trenu.
1. Premažite maslinovim uljem
Potreban vam je zaista dobar i oštar nož. Premažite ga maslinovim uljem
2. Aspirator ili prozor
Uključite aspirator ili secite kod otvorenog prozora.
3. Držite nož u frižideru
Nož držite u frižideru 15 minuta pre sečenja. Hladan nož neće iritirati oči.
4. Koristite oštar nož
Koristite gladak i oštar nož. Ako koristite tup nož pojačaće vam ljut miris i sečenje će ići teže.
5. Nož stavite u sirće
Pre sečenja nož stavite u sirće ili hladnu vodu, smanjiće suzenje očiju.
6. Istrljajte dasku limunom
Limunom istrljajte dasku za sečenje luka.
7. Dasku natopite sirćetom
8. Nemojte da sečete koren
Režite luk oko korena, ali ne i koren-tu se nalazi najviše sumpornih supstanci.
9. Secite luk uzdužno
Uzdužno sečenje luka -umesto po sedini, secite od gornjeg ka donjem delu.
10. Mokri ubrus
Stavite mokri papirni ubrus na dasku za sečenje, luk će gravitirati prema tome, a ne vašim očima.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)