TRIGONA Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Slatkiš koji se pojede za tren oka, za prave sladokusce.

trigona
Shutterstock

Potrebno je
Za kore:

  • 500 g kora za pitu (filo testo)
  • 100 g rastopljenog putera

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 4 žumanca
  • 50 g kukuruznog skroba
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Poređajte kore za pitu jednu preko druge, svaku premazujući rastopljenim puterom. Isecite na kvadrate veličine oko 10x10 cm. Svaki kvadrat savijte u trougao. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite dok ne porumene, oko 10-15 minuta. Ostavite da se ohlade. U šerpi pomešajte mleko i polovinu šećera, stavite na srednju vatru i zagrejte do vrenja.
U međuvremenu, pomešajte žumanca, preostali šećer, kukuruzni skrob i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smesu. Kad mleko provri, postepeno dodajte smesu od žumanaca, stalno mešajući dok se ne zgusne. Sklonite s vatre, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa ohlađenim kremom. Svaki pečeni trougao napunite kremom i poslužite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading