KULEN ROLNICE Slasne i preukusne, a aromatične, za prave gurmane
Gurmanske rolnice idealne za doručak ili večeru, dugo će vas držati sitim a ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 100 grama kulena
- 150 grama kačkavalja
- 150 grama kisele pavlake
- 200 mililitara neutralne pavlake
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Meso isecite u šnicle, lagano ih izlupajte tučkom za meso, začinite, pa svaku premažite pavlakom. Na svaku stavite po nekoliko kolutića kulena i sira, pa urolajte. Zatvorite čačkalicama, stavite u vatrostalnu činiju, prelijte pavlakom i pecite 45 minuta na 200 stepeni.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)