BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
Potrebno je
- 280 g glatkog brašna
- 2 kašike maka
- 1/2 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 125 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 3 limuna korica
- 125 ml limunovog soka
- 75 ml mleka
Za glazuru:
- 130 g šećera u prahu
- 30 ml limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno i dodajte mak. Dodajte so i prašak za pecivo. Zasebno umutite jaja sa maslacem i šećerom, sipajte limunov sok, mleko i koricu. Postepeno dodajte sve sube sastojke. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. Od limunovog soka i šećera u prahu napravite glazuru pa je premažite preko prohlađenog kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)