BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.

kolač sa limunom i makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 280 g glatkog brašna
  • 2 kašike maka
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 125 g omekšalog maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • 3 limuna korica
  • 125 ml limunovog soka
  • 75 ml mleka

Za glazuru:

  • 130 g šećera u prahu
  • 30 ml limunovog soka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno i dodajte mak. Dodajte so i prašak za pecivo. Zasebno umutite jaja sa maslacem i šećerom, sipajte limunov sok, mleko i koricu. Postepeno dodajte sve sube sastojke. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica.  Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. Od limunovog soka i šećera u prahu napravite glazuru pa je premažite preko prohlađenog kolača. Bon appetit!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading