LUKUMADES Tradicionalne grčke krofne mekane kao duša, za pravo zadovoljstvo
Slađe od onih klasičnih, a tope se u ustima.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.
- 500 g brašna
- 1 pakovanje suvog kvasca (7 g)
- 2 kašike šećera
- 400 ml toplog mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- med za prelivanje
- mleveni cimet za posipanje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer, vanilin šećer i so. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte posudu i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 1 sat, dok se smesa ne udvostruči. U dubokom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Kašikom vadite smesu i pržite u vrućem ulju dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Vadite lukumades (krofne) šupljikavom kašikom i stavite na papirne ubruse da upiju višak ulja. Prelijte medom i pospite cimetom pre serviranja.

KREMASTI PIRE OD GRAŠKA Drugačiji i preukusan, a super ide uz ribu ili meso
Savršen prilog oduševiće vas ukusom.

DOMAĆE PROTEINSKE ČOKOLADICE ZDRAVIJE OD KUPOVNIH Uklapaju se i u dijetu, a savršenog ukusa
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

PUNJENA JAJA Sočno predjelo koje se brzo pravi, a savršeno za slavsku trpezu
Gurmansko predjelo oduševiće sve goste.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
Komentari (0)