LUKUMADES Tradicionalne grčke krofne mekane kao duša, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Slađe od onih klasičnih, a tope se u ustima.

lukumades
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • 1 pakovanje suvog kvasca (7 g)
  • 2 kašike šećera
  • 400 ml toplog mleka
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • med za prelivanje
  • mleveni cimet za posipanje

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer, vanilin šećer i so. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte posudu i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 1 sat, dok se smesa ne udvostruči. U dubokom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Kašikom vadite smesu i pržite u vrućem ulju dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Vadite lukumades (krofne) šupljikavom kašikom i stavite na papirne ubruse da upiju višak ulja. Prelijte medom i pospite cimetom pre serviranja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading