LUKUMADES Tradicionalne grčke krofne mekane kao duša, za pravo zadovoljstvo
Slađe od onih klasičnih, a tope se u ustima.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 1 pakovanje suvog kvasca (7 g)
- 2 kašike šećera
- 400 ml toplog mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- med za prelivanje
- mleveni cimet za posipanje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer, vanilin šećer i so. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pokrijte posudu i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 1 sat, dok se smesa ne udvostruči. U dubokom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Kašikom vadite smesu i pržite u vrućem ulju dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Vadite lukumades (krofne) šupljikavom kašikom i stavite na papirne ubruse da upiju višak ulja. Prelijte medom i pospite cimetom pre serviranja.
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)