FENOMENALNE POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Aromatični i ukusni zalogajčići koji pomeraju granice dobrog ukusa
Slasne i mekane, savršene kao doručak ili užina.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 60 g putera hladnog, isečenog na kockice veličine graška
- 6 kašika mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i seckani puter. Sipajte mleko i mešajte, sve dok ne dobijete glatko testo. Na pobrašnjenoj površini mesite testo 20 sekundi, uz dodavanje brašna, ako je potrebno. Onda testo razvaljajte na debljinu od 1 cm i isecite čašom u oblike pogačica. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Pogačice poređajte u pleh. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni, tj dok ne porumene. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
BRZE POGAČICE SA SIROM Jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru, po ukusu nema slasnijih
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)