BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.

beli egipat
Shutterstock

Potrebno je:

Za 3 kore:

  • 12 belanaca
  • 12 kašika kristal šećera
  • 12 kašika seckanih lešnika
  • 3 kašike gustina

Za žuti fil:

  • 12 žumanaca
  • 10 kašika kristal šećera
  • 750 ml mleka
  • 8 kašika gustina (100g)
  • 80 g putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g bele čokolade

Za beli fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 100 g krem sira
  • 100 g seckanih pečenih lešnika

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 4 belanca pa dodajte 4 kašike kristal šećera. Dodajte gustin i 4 kašike seckanih lešnika. Kalup obložite pek papirom. Smesu preručite u kalup. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak za još 2 kore, da ukupno bude 3. Zasebno umutite žumanca i kristal šećer, pa dodajte malo mleka i gustin. Odvojeno zagrejte ostatak mleka, pa u njega ubacite smesu sa jajima. Kuvajte nekoliko minuta, na tihoj vatri, dok ne dobijete žut krem. Pustite da se prohladi, pa dodajte umućeni puter i zasebno umućenu slatku pavlaku. Ređajte tortu redosledom kora-žuti fil-beli fil-kora. Bon appetit!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading