BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za 3 kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika kristal šećera
- 12 kašika seckanih lešnika
- 3 kašike gustina
Za žuti fil:
- 12 žumanaca
- 10 kašika kristal šećera
- 750 ml mleka
- 8 kašika gustina (100g)
- 80 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
Za beli fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g krem sira
- 100 g seckanih pečenih lešnika
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 4 belanca pa dodajte 4 kašike kristal šećera. Dodajte gustin i 4 kašike seckanih lešnika. Kalup obložite pek papirom. Smesu preručite u kalup. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak za još 2 kore, da ukupno bude 3. Zasebno umutite žumanca i kristal šećer, pa dodajte malo mleka i gustin. Odvojeno zagrejte ostatak mleka, pa u njega ubacite smesu sa jajima. Kuvajte nekoliko minuta, na tihoj vatri, dok ne dobijete žut krem. Pustite da se prohladi, pa dodajte umućeni puter i zasebno umućenu slatku pavlaku. Ređajte tortu redosledom kora-žuti fil-beli fil-kora. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ako volite Švarcvald, ovu poslasticu ćete obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Kremasta poslastica koja se topi u ustima
Svi će vam tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)