BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
Za 3 kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika kristal šećera
- 12 kašika seckanih lešnika
- 3 kašike gustina
Za žuti fil:
- 12 žumanaca
- 10 kašika kristal šećera
- 750 ml mleka
- 8 kašika gustina (100g)
- 80 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
Za beli fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g krem sira
- 100 g seckanih pečenih lešnika
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 4 belanca pa dodajte 4 kašike kristal šećera. Dodajte gustin i 4 kašike seckanih lešnika. Kalup obložite pek papirom. Smesu preručite u kalup. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak za još 2 kore, da ukupno bude 3. Zasebno umutite žumanca i kristal šećer, pa dodajte malo mleka i gustin. Odvojeno zagrejte ostatak mleka, pa u njega ubacite smesu sa jajima. Kuvajte nekoliko minuta, na tihoj vatri, dok ne dobijete žut krem. Pustite da se prohladi, pa dodajte umućeni puter i zasebno umućenu slatku pavlaku. Ređajte tortu redosledom kora-žuti fil-beli fil-kora. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ako volite Švarcvald, ovu poslasticu ćete obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Kremasta poslastica koja se topi u ustima
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)