DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Avokado im daje poseban šmek, prste da poližete

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršene slane palačinke u sočnom spoju različitih ukusa.

avokado palačinke
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 avokado 
  • 340 g mini paradajza 
  • 100 g spanaća
  • 230 ml mleka
  • 250 g zrnastog sira
  • 3 mlada luka
  • 1 limeta 
  • maslinovo ulje 
  • 1 jaje
  • 125 g brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 0,25 kašičice soli

Priprema

Avokado očistite pa ga ogulite, posolite i sitno naseckajte. Operite paradajz pa ga naseckajte na četvrtine. Dodajte u činiju sa avkodom, pa umešajte i četvrtinu količine spanaća. Dodajte seckani mladi luk. Prelijte sve sa sokom od limete. Dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte i ostavite sa strane. Umutite jaje pa dodajte brašno, mleko, preostali spanać i po prstohvat soli i bibera, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Ulijte tanki sloj testa u veliku tepsiju, na srednje jakoj vatri, pa pecite dok ne dobije zlatnu boju. Ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Dodajte malo sira, avokado salatu ili paradajza. Prelijte palačinke sosom po želji. Bon appetit! 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading