KNEDLE SA KAJSIJAMA BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Drugačije i aromatične, zamirisaće cela kuća
Sočne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 300 g krompira
- 150 g oštrog brašna
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- malo ulja
- prezle
Dodatno:
- 10 kajsija
Priprema:
Kajsije operite, pa svaku zarežite nožem. Izvadite koštice. Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke. Stavite krompir u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte. Dodajte maslac. Viljuškom gnječite sve dok ne dobijete pire. Malo posolite. U jednu veliku posudu stavite brašno, prstohvat soli i šećera, pa krompir pire. Dodajte jaje, pa sve zajedno razradite prstima. Pobrašnite ruke pa zamesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu podelite na 10 delova. Ubacite po jednu kajsiju u svaki deo. Onda lepo zagladite dlanovima i ostavite sa strane. U veliki lonac sipajte dosta vode, pa kad proključa, ubacujte knedle. Kuvajte knedle još 5 minuta, nakon što isplivaju na površinu. Propržite prezle na zagrejanom ulju. Svaku knedlu valjajte u prezle. Pospite knedle šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)