KNEDLE SA KAJSIJAMA BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Drugačije i aromatične, zamirisaće cela kuća
Sočne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 300 g krompira
- 150 g oštrog brašna
- 50 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- malo ulja
- prezle
Dodatno:
- 10 kajsija
Priprema:
Kajsije operite, pa svaku zarežite nožem. Izvadite koštice. Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke. Stavite krompir u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte. Dodajte maslac. Viljuškom gnječite sve dok ne dobijete pire. Malo posolite. U jednu veliku posudu stavite brašno, prstohvat soli i šećera, pa krompir pire. Dodajte jaje, pa sve zajedno razradite prstima. Pobrašnite ruke pa zamesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu podelite na 10 delova. Ubacite po jednu kajsiju u svaki deo. Onda lepo zagladite dlanovima i ostavite sa strane. U veliki lonac sipajte dosta vode, pa kad proključa, ubacujte knedle. Kuvajte knedle još 5 minuta, nakon što isplivaju na površinu. Propržite prezle na zagrejanom ulju. Svaku knedlu valjajte u prezle. Pospite knedle šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)