ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.

POSNA BAJADERA Neodoljivi desert savršen za svaku svečanu trpezu
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
- 120 g maslaca ili margarina
- 3-4 kašike šećera
- 100 ml mleka
- 350 g brašna
- korica limuna
- 1 jaje
- 500 g pekmeza od šipka ili kajsije
- 150 g oraha
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
- malo kvasca
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Umutite mikserom maslac sa šećerom. Onda dodajte limunovu koru, kvasac, mleko i brašno i zamesite mekše glatko testo. Stavite testo u kesu i držite u zamrzivaču 15 do 30 minuta da se ohladi i malo stegne. Podelite testo na četiri jednaka dela po 200 g i svaki deo razvucite oklagijom veličine tepsije. Istresite u činiju pekmez, pa mu dodajte mlevene orahe, zašećerite, pa sve dobro sjedinite. Obložite pleh papirom za pečenje ili podmažite maslacem. Stavite u pleh prvu razvučenu koru i namažite je 1/3 pekmeza i oraha. Ponovite postupak i za drugu i treću koru. Pokrijte nenamazanom četvrtom korom i viljuškom izbockajte. Ostavite da odmori 15-20 minuta. Pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Rastopite čokoladu sa 3 kašike ulja pa dobro izmešajte, i prelijte kolač. Secite na kocke kada se čokolada stegne.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.
Komentari (0)