ŠTRUDLA SA ROGAČEM I JABUKAMA Poslastica koja se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 700 g brašna
- 1 kvasac
- 3 kašike šećera
- oko 2,5 dl mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1,5 dl ulja
- 2 dl jogurta
- 2 jaja
- limunova korica
Za nadev:
- 1 kg jabuka
- 5 kašika šećera
- 2 kesice vaniliin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g rogača
- oko 1,5 dl mleka
- 100 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite kvasac sa kašičicom šećera i toplim mlekom da nadođe. Zasebno, u veliku posudu stavite brašno, ostatak šećera i soli, pa prvo pomešajte suve sastojke. Sipajte jogurt, ulje, nadošli kvasac, 1 jaje, 1 žumance i limunovu koricu. Zamesite testo, pa ostavite da odmori najmanje pola sata. Jabuke oljuštite i narendajte. Stavite u šerpu na šporet, pa dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Poparite rogač sa 1,5 dl vrućeg mleka, pa dobro pomiješajte i dodajte jabukama. Zakuvajte 5 do 10 minuta. Zatim, pustite da se malo prohladi. Testo podelite na dva dela, pa razvucite testo debljine oko pola centimetara. Premažite omekšalim margarinom pa polovinom nadeva. Urolajte u oblik štrudle i stavite u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak i za drugu štrudlu. Ostavite štrudle pola sata, pa ih onda premažite belancetom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)