ŠTRUDLA SA ROGAČEM I JABUKAMA Poslastica koja se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 700 g brašna
- 1 kvasac
- 3 kašike šećera
- oko 2,5 dl mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1,5 dl ulja
- 2 dl jogurta
- 2 jaja
- limunova korica
Za nadev:
- 1 kg jabuka
- 5 kašika šećera
- 2 kesice vaniliin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g rogača
- oko 1,5 dl mleka
- 100 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite kvasac sa kašičicom šećera i toplim mlekom da nadođe. Zasebno, u veliku posudu stavite brašno, ostatak šećera i soli, pa prvo pomešajte suve sastojke. Sipajte jogurt, ulje, nadošli kvasac, 1 jaje, 1 žumance i limunovu koricu. Zamesite testo, pa ostavite da odmori najmanje pola sata. Jabuke oljuštite i narendajte. Stavite u šerpu na šporet, pa dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Poparite rogač sa 1,5 dl vrućeg mleka, pa dobro pomiješajte i dodajte jabukama. Zakuvajte 5 do 10 minuta. Zatim, pustite da se malo prohladi. Testo podelite na dva dela, pa razvucite testo debljine oko pola centimetara. Premažite omekšalim margarinom pa polovinom nadeva. Urolajte u oblik štrudle i stavite u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak i za drugu štrudlu. Ostavite štrudle pola sata, pa ih onda premažite belancetom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)