ŠTRUDLA SA ROGAČEM I JABUKAMA Poslastica koja se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 700 g brašna
- 1 kvasac
- 3 kašike šećera
- oko 2,5 dl mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1,5 dl ulja
- 2 dl jogurta
- 2 jaja
- limunova korica
Za nadev:
- 1 kg jabuka
- 5 kašika šećera
- 2 kesice vaniliin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g rogača
- oko 1,5 dl mleka
- 100 g maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite kvasac sa kašičicom šećera i toplim mlekom da nadođe. Zasebno, u veliku posudu stavite brašno, ostatak šećera i soli, pa prvo pomešajte suve sastojke. Sipajte jogurt, ulje, nadošli kvasac, 1 jaje, 1 žumance i limunovu koricu. Zamesite testo, pa ostavite da odmori najmanje pola sata. Jabuke oljuštite i narendajte. Stavite u šerpu na šporet, pa dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Poparite rogač sa 1,5 dl vrućeg mleka, pa dobro pomiješajte i dodajte jabukama. Zakuvajte 5 do 10 minuta. Zatim, pustite da se malo prohladi. Testo podelite na dva dela, pa razvucite testo debljine oko pola centimetara. Premažite omekšalim margarinom pa polovinom nadeva. Urolajte u oblik štrudle i stavite u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak i za drugu štrudlu. Ostavite štrudle pola sata, pa ih onda premažite belancetom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)