LUKOVAČA Posno jelo koje obara s nogu, aromatično i slasno, prste da poližete
Fenomenalne pogače sa lukom oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g brašna (tip 500)
- 1 kocka posnog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 300 ml mlake vode
Fil:
- 4 srednja crna luka (sitno seckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- suvi začin po želji
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna (opciono)
Priprema:
U posudi pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se kvasac ne aktivira. U veću posudu stavite brašno, dodajte so i napravite udubljenje u sredini. U udubljenje sipajte aktivirani kvasac i dodajte maslinovo ulje. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Dodajte po potrebi više brašna. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da se diže na toplom mestu oko jedan sat, dok ne udvostruči svoj volumen. U međuvremenu, pripremite fil. Na srednje jakoj vatri propržite sitno seckani crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte so, biber, suvi začin i sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi. Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvijte u pravougaonik na pobrašnjenoj površini. Rasporedite prohlađeni fil od crnog luka ravnomerno preko oba pravougaonika testa. Uvijte svaki pravougaonik u rolat, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, i ostavite ih još 15 minuta da odmaraju. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite pogače u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade nekoliko minuta, a zatim poslužite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)