FENOMENALNI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Aromatični desert od kog zamiriše cela kuća, za pravo uživanje
Desert za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
Za koru
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 ravnih kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil
- 800 ml mleka
- 9 kašika griza
- 1 puding od vanile
- 6 kašika šećera
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 200 g džema od kajsija
Priprema:
Umutite cela jaja sa šećerom, zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo izlijte preko pek-papira koji ste blago pouljili i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru izvrnite na navlaženu krpu i urolajte. Za fil kuvajte 700 ml mleka sa šećerom. U preostalom mleku razmutite puding. Kada mleko provri ulijte razmućeni puding i dodajte jednu po jednu kašiku griza. Brzo mutite da se ne naprave grudvice. Kada se fil ohladi dodajte mu margarin umućen sa šećerom i sve dobro izmešajte. Odmotajte koru i premažite je sa 3/4 pripremljenog fila. Po sredini nanesite traku marmelade od malina ili jagoda, pa uvijte rolat. Dekorišite ostatkom fila.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
MERINGE ROLAT SA MALINAMA Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Kremast i lagan, savršen za slavu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)