UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
- 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
- 2 jajeta
- 2 kašike prezli
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte seckano belo meso sa rendanim kačkavaljem. Posollite, pa dodajte prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Viljuškom dobro sjedinite sastojke, dok smesa ne postane homogena. Vadite smesu kašikom, dodajte malo prezli, pa na dlanu formirajte oblik uštipaka. Ređajte na tanjir. Na srednje jakoj vatri u tiganju, zagrejte ulje. Pržite uštipke oko 10 minuta, tj dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi, sa obe strane. Ostavite da se ocede na ubrusu, od viška masnoće. Prijatno!
Možda vas zanima:
PEKSIMETI Jugoslovenski brzi uštipci koje je znala da pravi svaka domaćica, a savršeni uz džem i čaj
Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
BINGO TORTA Neodoljiva rapsodija ukusa sa 3 vrste keksa, a kremasta i izdašna
U sočnom spoju piškota, mlevenog keksa i keksa sa pomorandžom, poći će vam voda na usta.
TORTA SA JABUKAMA ZA SAMO 5 MINUTA Mekana kao duša, a raspametiće sve sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola čim se postavi.
KAKO DA KUVANA JAJA ISPADNU SAVRŠENA Kuvarica otkriva tajnu, ovo ste do sada radili pogrešno
Američka kuvarica, Meri Frensis Kenedi Fišer, otkrila je savršenu tehniku kuvanja jaja.
Komentari (0)