UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
- 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
- 2 jajeta
- 2 kašike prezli
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte seckano belo meso sa rendanim kačkavaljem. Posollite, pa dodajte prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Viljuškom dobro sjedinite sastojke, dok smesa ne postane homogena. Vadite smesu kašikom, dodajte malo prezli, pa na dlanu formirajte oblik uštipaka. Ređajte na tanjir. Na srednje jakoj vatri u tiganju, zagrejte ulje. Pržite uštipke oko 10 minuta, tj dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi, sa obe strane. Ostavite da se ocede na ubrusu, od viška masnoće. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Gotovi za nekoliko minuta, a nisu masni
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)