UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

vranjanski uštipci
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
  • 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
  • 2 jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Priprema:

 U jednoj posudi pomešajte seckano belo meso sa rendanim kačkavaljem. Posollite, pa dodajte prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Viljuškom dobro sjedinite sastojke, dok smesa ne postane homogena.  Vadite smesu kašikom, dodajte malo prezli,  pa na dlanu formirajte oblik uštipaka. Ređajte na tanjir. Na srednje jakoj vatri u tiganju, zagrejte ulje. Pržite uštipke oko 10 minuta, tj dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi, sa obe strane. Ostavite da se ocede na ubrusu, od viška masnoće. Prijatno!

 


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading